dinsdag 19 oktober 2010

een jasje en tuniekje met applicatie






Het machientje draait ... maar niet op volle toeren ...
Een tijdje geleden begon ik al aan het jasje maar ik zag op tegen de knopen. Voor mijn verjaardag kreeg ik een apparaatje voor drukknopen, Kam snaps. Het werkt super, wel even oefenen, en de snaps zijn er in allerlei leuke kleuren. Nu de zomen nog. Ik had het jasje bedacht als tussenseizoenjas maar daar is hij toch echt niet warm genoeg voor. Ach, volgens jaar zomer kan ik er vast iemand een plezier mee doen ;-). In of op de achterkant zit een stolplooi. Het is een mooi, klassiek patroon. Ik vond het op Etsy.
Het tuniekje is patroon van Farbenmix, de Amelie. Het zit zo in elkaar. Ik had van de schoonmoeder van een vriendin een hele doos met lapjes gekregen en daar zat deze vaalachtige blauwe jersey in. De applicatie is van Anna Maria Horner. De dametjes zijn dol op honden. De halsboord lijkt erg bobbelig en wijd maar bij het dragen zie je daar niks van gelukkig ... De dame voor wie hij bedoeld was, wilde hem niet aan: "Ik houd niet van honden met bloemetjes". Gelukkig had zuslief wel interesse, een van de voordelen van een tweeling!

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuk jasje! kan die niet gedragen worden ipv een vest? Zo jammer als die ongedragen in de kast blijft hangen.
    Tuniek is ook leuk, lekker met dit weer om te dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi.
    Leuk gecombineerd de voering en het groen.
    Applicatie is hééél schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke maat is het jasje dan? Mijn eerste reactie was "Effie heeft een jas voor zichzelf gemaakt", maar dat heb ik blijkbaar mis??

    Die applicatie is super. Heb je hem kant en klaar gekocht of zelf geknipt? Moet zelf ook eens gaan proberen te appliceren...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Mamalje, het is een Amerikaanse maat 3Y, ik schat 98 of misschien 104.

    Ik heb de applicatie zelf geknipt, vlisofix, stik- en trek erachter en vaststikken maar

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails