zondag 17 oktober 2010

een zeefdruk op een tshirt

Laatst drukte ik al deze vis, naar een tekening van boevemans. Gisteren was het dan zover. De eeerste keer zeefdrukken op textiel! Tijdens mij zaterdagochtend grafiekcursus ging ik aan de slag. De zeef was al voorbereid, ik hoefde alleen nog af te drukken. Dus keus maken uit de textielverf, mengen, verharder erbij en aan de slag. Eerst een proefdrukje op papier. Ook dat ging goed. De eerste proefdruk op shirt ging niet helemaal goed. Ik had het tshirt op karton gespannen maar de ribbels van het karton bleven in het shirt staan. Iets nieuws bedenken dus. Stuk hout met daarop papier, tijdelijke plakspray op alles om het goed straks te krijgen en drukken maar. Tadaaaaaaaaaaa, dat ging al een stuk beter. De volgende keer nog iets netter werken, nu hebben de twee shirts een paar vlekjes, vingerafdrukken. Eentje drukte ik op verzoek van Oontje. Oontje, je hebt er dus gratis een vingerafdruk van Effie maakt bij ;-)
Boevemans droeg zijn shirtje gisteren al met gepaste trots

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg dat je het nu zelf kan. En wat zijn de shirts leuk geworden! Kun je dit nu straks ook thuis met je gocci wat je toen op de rommelmarkt hebt gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Bloem, dat moet ik even uitzoeken. Op de gocco kan ik alleen kleine afdrukken maken en ik heb een set met gewone inkt /verf en geen textielverf. Maar ik zal eens overleggen met met grafiekdocent. Moet nu eindelijk de gocco eens gaan proberen. Vind het nog een beetje spannend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik vind hem super! Bedankt, hoor!
  Je swap ligt al geknipt klaar. Nu nog tijd vinden om te stikken.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails