donderdag 10 maart 2011

een fietstrui voor pompom

Deze is week is het open-morgen-week bij de school van onze kinderen. Ouders kunnen dan een uur lang in de klas zijn en krijgen zo een aardig idee hoe het gaat in de klas. Dinsdag was ik bij boevemans die al in groep drie zit. Daar wordt al heel hard en geconcentreerd gewerkt. Heel leuk om te zien. Gisteren was ik bij de boevemeisjes in de klas. Vooral de de oudste van de twee vond het geweldig dat haar mama er was en viel bijna van de stoel van blijdschap. De jongste van de twee vond het blijkbaar toch allemaal wel een beetje spannend. Het thema in hun klas is fietsen. Ze hebben een fietsenmakershoek in de klas met een echte fiets en gereedschap en overalls. Ik bedacht toen ineens dat ik wel een shirtje voor de klaspop PomPom kon maken. Aldus geschiedde. Ik gebruikte het patroon van de site van Zwijssen maar knipte gewoon twee hele panden, twee mouwen (uit een oud shirt van mij waarvan ik de zomen gebruikte) en ik zette een boord aan van ribtricot. Het pastte prima over het hoofd van PomPom.


De applicatie maakte ik van strijkvelours, ik gebruikte een sjabloon van 101 woonideeën. De meiden waren maar wat blij met deze creatie van mama. Inmiddels heeft PomPom de trui al aan!

PS de foto's zijn vanochtend genomen maar toen was het toch nog een beetje schemerig. De eerste foto is uit een oude kinderencyclopedie en gaat over de fiets.

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee om pompom van een trui met fiets te voorzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuk shirt voor pompom, wat lief dat je dat maakte :-)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails