dinsdag 4 februari 2014

sticky buns







Ik houd van bakken
zeker in de wintermaanden
als het buiten koud is:
lekker binnen met een kop warme
thee en wat lekkers.

Een van mijn favoriete
recepten van afgelopen jaar zijn de sticky buns

Omgerekend heb je nodig
voor twee porties van ongeveer 20 stuks

deeg:
480 ml melk
3 theelepels droge gist
150 gram suiker
125 gram boter (gesmolten)
810 gram bloem
1 theelepel zout.

vulling:
85 gram zachte boter
100 gram suiker
een eetlepel kaneel

Melk op vuur in een pan handwarm maken. Daarna pan van het vuur en gist en suiker toevoegen, dit 3 minuten laten staan en dan de gesmolten boter toevoegen en even goed roeren.

In een kom de bloem en het zout mixen, een kuiltje maken en langzaam het melk-gist-suiker-boter-mengsel toevoegen. Goed kneden en op een warme plek een uur laten rijzen.

Na het rijzen het deeg in twee porties verdelen (een deel in plastic in koelkast of vriezer bewaren voor later gebruik). Het deeg weer flink kneden en daarna uitrollen tot een lap van ongeveer 60 x 30 centimeter. De lap insmeren met de zachte boter, bestrooien met een mengsel van suiker en kaneel (even in een aparte kom door elkaar roeren). De lap oprollen en daarna in stukken snijden van ongeveer 4 cm. Lek de stukken op een met bakpapier bekleed bakblik en weer 20 minuten laten rijzen. Daarna bakken op 220 graden celcius, 12 tot15 minuten.

Enjoy!

4 opmerkingen:

  1. oh dat ziet er heerlijk uit! die ga ik ook eens maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja deze zijn heerlijk! Wij bakten ze op oudejaarsdag, nog veel lekkerder dan oliebollen ;)
    Ik merk vaker dat wij van dezelfde bakdingen houden, vind ik leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja, grappig is dat. Ik ga binnenkort maar eens die caramel shortcake proberen waar jij laatst over blogde. Die ziet er ook zo heerlijk uit!

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails