zondag 12 juni 2011

recycle jurkje nr ????


Ik heb er al een heel veel gemaakt, van deze recycle jurkjes. Ze zijn zo leuk om te maken, dragen lekker en zijn duurzaam (uit oude shirts). Ook deze is uit oude shirts gemaakt, 3 stuk dit keer: eentje uit zak met doordragertjes (afdankertjes), een shirt van de kringloop een een nog een stukje grijs van een oud shirt van mijzelf (achterkant). Bijna het hele shirt wordt hergebruikt. De halsboord kan ik soms ook hergebruiken. 

Ik knip de delen zo uit dat ik de zomen van de originele shirts kan hergebruiken. Dat scheelt een hoop werk. ook bij de mouwen heb ik dat gedaan. Omdat ik pofmouwtjes wilde, heb ik in de tunnel van de oude zoom een stukje elastiek gedaan.

Bij een XXL shirt blijft er vaak een stukje van de zijpanden over. Gisteren merkte ik dat er uit die overblijfsels soms nog een 3/4 legging kan. Als dat geen goed hergebruik is!

Als je goed naar de foto van de legging kijkt, zie je daarop nog een foto. Daarop sta ikzelf samen met boevemans. Deze is gemaakt tijdens een heueze fotoshoot met voorafgaande massage en maquillage in zijn klas ;-)Houd dit blog even in de gaten. Een dezer dagen is er weer een kleine give away. Ik heb 50.000 views gehad!!!!!!! Onvoorstelbaar. Bedankt allemaal voor zoveel aandacht, leuke berichtjes maar vooral inspiratie van jullie blogs!

Fijne dag allemaal.

2 opmerkingen:

  1. Wat een superleuk jurkje, mooi gemaakt! Ik ben ook een enorme'shirts-hergebruik-fan', zie maarnietvangrijs.blogspot.com
    Groetjes, Sacha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze is ook leuk! (ik ben nog steeds niet begonnen, heb wat onenigheid met de locker..)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails