woensdag 29 juni 2011

een zonnehoedje

Laatst plaatste Miekk een patroon van een omkeerbaar zonnehoedje op haar blog. Dat leek me gisterenavond een leuk projectje om eens te proberen. Ik maakte er eentje voor één van de meisjes. Ze zijn weliswaar vier maar ze zijn klein en hebben ook nog eens kleine kopjes dus ik gebruikte, op de gok, het peuterpatroon.
Het hoedje is gemakkelijk te maken en snel klaar. Het paste de dame prima maar ook broerlief van zes kon er met gemak in. Ik denk dat als ik de kleuterversie gebruik dan ik hem zelfs ook pas. Maar zowel ik als mijn kinderen hebben kleine hoofdjes. Ik heb er alweer een geknipt klaarliggen om vanavond mee aan de slag te gaan. En daarna lekker op de bank een detective kijken!

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk hoedje heb je gemaakt! Ook leuk als cadeautje om te maken. Jullie kunnen de zon hebben!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi hoedje! En leuke modellen ook. :) Ik sta te popelen om er ook eentje te maken, maar ben bang dat het voor de vakantie niet meer gaat lukken....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn erg leuk geworden!
  Hij staat hier ook nog op het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, wat leuk een zonnehoedje :-) !
  Het lijkt wel of ze groter uitvallen dan wanneer ik ze zelf maak. Wat is de diameter van jouw bovenkant? (en je hebt er toch niet nog 'n cm bijgedaan he?)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails