zaterdag 28 augustus 2010

Nog maar een jurkje


Laatst vroeg ik op het geweldige forum van Sancho of er iemand een eenvoudige patroon wist voor een  overgooier. Het liefst met knoopsluiting op de schouders. Een van de dames wees mij op  deze blog van ikatbag, om allerlei redenen echt de moeite waard om te volgen. Maar goed, ze heeft ook een patroon van een jumper op haar blog staan. Gisteren geprint, getekend, stof geknipt en in elkaar gezet. Nog geen twee uur werk. Ik ben alleen niet tevreden over de biaisband. Ik vind het contrast wel erg mooi, maar de bochten zijn zo scherp, de schouderbandjes, dat dat moeilijk netjes te krijgen is voor een net beginnende, zelflerende naaister. Maar goed, ik ben in goed gezelschap, want meisjesmama bleek hetzelfde probleem te hebben ondervonden. Miekk lijkt het wel te lukken.
Ik verzon er zelf nog een grote verzamelzak bij. Want in de herfst moet je wel ergens je eikels en walnoten in kunnen bewaren. De knopen moeten er nog aan, en de zoom wordt nog gestikt. Maar daar mag een van de boevemeisjes bij helpen. Hopelijk trekt ze hem dan eens aan. Maar ondanks alle verbeterpunten word ik toch blij van dit jurkje! Om maar te zwijgen van al jullie leuke reacties op de give away. Nooit gedacht dat ik anderen ook inspireer. Ik ga er helemaal van zweven. En we hadden al zo'n leuke dag gisteren. We zijn namelijk ook nog naar het circus geweest met de kinderen. Nou zijn de boevemans en ik dol op circus maar de twee boevemeisjes hebben ook ademloos zitten kijken. En het eerste van een van de dametjes vanochtend zei: Mam, ik vond die clown zooooooooooo leuk.

9 opmerkingen:

 1. Hij is erg leuk geworden zeg ! Toevallig heb ik zelf van de week ook zo iets gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk jurkje!!! Mooi stofje!
  En slim zo'n buideltje om herfstspul in te verzamelen!
  mij wil het naaien niet zo lukken....ik heb niet het talent dat jij hebt.
  Gelukkig heb ik nog zoooooo veeeeeel andere hobby's dan vind ik het niet zo erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel vrolijk uit en zo een verzamelzak is een leuk idee voor kids. Verbeterpunten? Dat valt best mee hoor, hoe meer je zoiets doet, hoe beter je het in de vingers krijgt!Enne ik ben ook dol circus, zalige spanning en ontspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi kleedje!! ik maak ook graag zo'n kleedjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk jurkje! Leuk stofje ook. Je zou ipv biaisband ook een beleg kunnen doen, klinkt heel moeilijk misschien maar dat valt wel mee. Ik heb ook eens zo'n jurkje voor Elke gemaakt en kreeg het biaisband ook niet mooi, met beleg werd het beter. Alleen heb je dan niet zo'n leuk gekleurd randje rondom.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Effie,

  Zou je mij je adres willen mailen voor het lapje ?

  sandravriesema51@hotmail.com

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooohh ja dat is echt een mooi kleedje!!!
  Ik moet ook maar es een poging wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed idee zo'n verzamelzak. Erg handig bij het eikels rapen :) (deed ik vroeger ook) Mooi stofje en de bandjes kleuren er goed bij.

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Per ongeluk zie ik deze post net, en tot mijn verbazing heb ik van dezelfde stof een soortgelijk jurkje gemaakt vorig jaar! Een overslagjurkje (dus niet met bandjes), maar toch, naast elkaar jouw en mijn meisje een tweeling lijken denk ik.... ;-) Je kunt (ook al zo toevallig) op mijn post van vandaag een stukje van het jurkje zien, want mijn jongste had het gisteren aan.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails