dinsdag 16 oktober 2012

Dinsdag Twinsdag

Vandaag was het kijkochtend in de klas van de meisjes. Ouders kunnen dan een uur lang in de klas zijn en zien wat de kinderen doen. L en M vinden het natuurlijk, net als alle andere kinderen, heel leuk als mama of papa in de klas komt. Vandaag was het mijn beurt. Maar vanochtend begonnen de vragen al: Mam, bij wie ga je dan zitten in de kring?
Dus ik sprak af dat ik vanochtend bij L ging zitten in de kring en daarna bij M met spelen en werken. En vrijdag als papa in de klas komt dan doen we andersom. Dat leek goed te gaan, alleen ging M in de huishoek aan de gang en ging helemaal op in haar spel en haar vriendje, zodat ik ook af en toe bij L ging kijken die een moeilijk plakwerkje moest doen. Toen ik wegging dikke tranen bij M: Mam, je was de hele tijd bij Lune. Aandacht eerlijk verdelen blijft een moeilijke opgave. Is dat bij jullie tweelingen soms ook zo'n issue?

Foto's van vorige week toen ik met de meisjes naar een uitvoering van het Nederlands symfonie orkest was, ze mochten voor de voorstelling een aantal instrumenten proberen. M op tuba en L op viool.3 opmerkingen:

 1. Aandacht verdelen tussen de kinderen blijft soms lastig. Binnenkort hebben wij weer een kijkochtend maar we worden per klas/groep ingedeeld, per groep mogen we een uurtje meegenieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het ook per klas. En ze zitten in één klas maar ik keek teveel naar de ander ....

   Verwijderen
 2. Dit vind ik altijd het moeilijkst van het zijn van een tweelingouder. Het lijkt vaak of aandacht voor de een per definitie afwijzing van de ander betekent.
  Gisteravond nog: ik zit op bed van dochter 1, man zit op bed van dochter 2 voor het zingen van het dagelijkse slaapliedje. Hoe precies weet ik niet meer, maar dochter 2 trok meer aandacht.
  Wanneer we weg willen gaan zegt dochter 1: mama, je hebt nog niet voor mij gezongen! Terwijl wij als ouders toch echt allebei - voor hen beide - het liedje zingen.

  Het blijft altijd een zorg of de aandacht wel goed verdeeld is en opmerkingen van de kinderen over gebrek aan onverdeelde aandacht bezorgen mij ook altijd het meeste hartzeer.

  Hartelijke groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails