zondag 18 juli 2010

Hier is het allemaal om begonnen


Er waart een stokje rond in creatief blogland. Ik kreeg de mijne toegeworpen van Charon. Bedankt!

Tja, hoe begon het. Moet ik ver terug gaan? Ik ben mijn hele leven al wel aan het tekenen geweest en zo heel af en toe ook aan het handwerken. Op mijn negende maakte ik een kerststal die ik nu nog jaarlijks neerzet. De kinderen zijn er gek op en Jozef, Maria en Jesus zijn onbreekbaar dus ze kunnen er lekker mee spelen. Tijdens de zwangerschappen breide ik eens wat. Bij de boevemeisjes zelfs een dekentje. Maar verder ... niks.Ik heb wel altijd gedacht dat het zo geweldig zou zijn als ik kon naaien. Eind vorig jaar hakte ik dan de knoop door, ik vroeg een naaimachine voor mijn verjaardag. En die kwam, samen met wat spulletjes. Na een uurtje achter de machine met mijn lieve mama, ben ik zelf aan de slag gegaan. Met tutorials en allerlei geweldige blogs achter de hand, ben ik gaan experimenteren. Mijn eerste project was een tafeltent.


En al snel volgde lakentjes, tassen, poppen en labeldoekjes. Ook een enkel kledingstuk tussendoor, eerst voor de kinderen en nu ook voor mezelf. Maar eerlijk is eerlijk ik vind het freubelen van tasjes, poppen enzo het leukst om te doen.
Verder fotografeer ik graag en volg ik sinds een jaar of zeven lessen grafiek (zeefdrukken, linosnede enzo). Nu ik zo enthousiast aan het naaien ben geslagen, heb ik ineens ook allerlei ideeën om op stof te gaan drukken. In september begin ik weer en ik heb al meer dan genoeg ideeën voor het volgende seizoen.

Oh ja, bij mij kwam echt de vaart erin toen ik met een aantal tweelingmoeders aan de praat raakte over naaien. Een van hen wees me op de websites van Mme ZsaZsa en Knofje en meisjesmama. Dat vond ik ook zo'n geweldige ontdekking ... dat er meer mensen zijn met een voorliefde voor eenvoud, handgemaakt, retro en kinderboeken.

Ik naai op een Toyota easy, die inderdaad wat eenvoudig is. Nu het naaien geen bevlieging lijkt te zijn, ga ik toch op zoek naar een wat zwaardere en betere machine. Iemand nog tips?
Ik geef het stokje door aan Lilimie (die als eerste reageeerde op mijn blog!), aan Mejuffrouw Kip en aan Chez Vero

1. Schrijf een blogje over de start en loopbaan van jouw passie. Je kunt het hebben over: je eerste creatie - jouw (stik)machine(s) - enkele mijlpalen - jouw 'meesters' - je topstuk - je werkplekje - weetjes - tips - ... 2. Knip en plak dit stukje tekst met de afbeelding in jouw blogje. 3. Geef het stokje door aan drie of meer gepassioneerde mensen (laat een berichtje achter op hun blog). 4. Laat je bij het eerste berichtje over hoe het begon (http://naaiclub.blogspot.com/2010/07/hoe-het-begon.html) een wederwoordje achter met een link naar jouw verhaal.

6 opmerkingen:

 1. leuk verhaal, en leuk dat je m aan mij doorgeeft:-) ga even denken over mijn verhaal en aan wie ik m door ga gaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In ons naaiclubje werden net twee machines aangekocht (http://naaiclub.blogspot.com/2010/07/tweeling.html). Via een internetsite (weet momenteel niet welke), waardoor de machine veel goedkoper was. Ze zijn er zeer tevreden over, alhoewel hij één mini mankementje heeft: je kunt het niet instellen om de naald automatisch in of uit de stof te laten stoppen, wat mijn brother wel kan.

  Ik maakte eens een blogje over de 'ideale stikmachine': http://naaiclub.blogspot.com/2010/06/stikmachine.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te horen hoe het allemaal bij jou begon! Ik blijf je werkjes,... volgen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik heb een indruk nagelaten! ;-)
  Ik volg nog steeds vol plezier je blog. En ik doe zeker het stokje, maar in vakantie-tempo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Nele, bedankt! ik ga eens kijken.

  @ Charon, ik heb nu een link naar je blog toegevoegd. Dat was ik eerst vergeten ...

  @ Mie. doe lekker rustig aan! Leuk dat je nog steeds volgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. merci voor het stokje!!!! ik zal er eens werk moeten van maken
  tot de volgende :-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails