woensdag 28 augustus 2013

Hanami dress

Laatst stond er op de blog van An van Straight Grain een oproep voor patroontesters voor het Hanami patroon. Het leuk me een leuk patroon om uit te proberen en ik vind het ook altijd leuk om kleine ontwerpers te steunen. En joehoe, ik mocht. Alleen besloten we kort daarna nog een weekje te gaan kamperen, waardoor ik al gelijk de deadline niet kon halen. Geen probleem,vond An, en ze plaatste me heel aardig, achteraan in de blogtour zodat ik tijd genoeg had om de jurk te maken. De jurk zat trouwens, eenmaal begonnen, zo in elkaar.

De jurk is ook als top te maken en zo zijn er nog meer varianten, met blinde rits of met een overslag aan de achterkant, met kraag of zonder en met enkele of dubbele mouwtjes. Ik ging voor de versie met overslag bij de rug en enkele gerimpelde mouwtjes. Het was een feestje om te maken.

Helaas zijn mijn meisjes geen jurkendragers dus voor de fotosessie moest er serieus onderhandeld worden. Met zuslief erbij werd het uiteindelijk toch nog gezellig ...

Het patroon is nu volledig getest en hier te koop! Run!

En vergeet niet naar alle andere mooie versies te kijken.

En oh ja, die korte pony was niet mijn idee .... het was noodzaak na een knipbeurt door zuslief.







zondag 25 augustus 2013

nog een shirtje

Een eenvoudig geel shirtje, kreeg een mooie print dankzij de sjabloon die ik hier vond. Ik gebruikte de methode van mme ZsaZsa, zeefdrukken voor bricoleurs.
Ik gebruikte textielverf die een vriendin van mij meenam uit Amerika. Het is van het merk tulip en de kleur is zwart velveteen. Als de verf droog ik ga je met je stoomstrijkijzer boven de verf hangen en dan krijg je een soort fluweelachtige kleur en textuur (ik had dat helemaal niet gezien maar bij mij gebeurde hetzelfde toen ik de verf met een doek ertussen streek met een warm strijkijzer).







zaterdag 24 augustus 2013

een fijne oogst

De eerste verse vijg uit eigen tuin van deze zomer ♥

Hebben jullie ook fruit in de tuin?





vrijdag 23 augustus 2013

nog meer borden

We hebben thuis een werkverdeling. We zorgen samen voor de kinderen, manlief zorgt voor de keuken en de afvalstromen (daar hoort de afwas ook bij en de inkoop) en ik zorg voor de kleding, de was en de rest.

Nou geeft die afwas wat problemen.  Regelmatig springen de stukken eraf als hij de afwas doet of vanuit de vaatwasmachine de spullen terugzet in de kast. Sommige dingen was ik daarom maar liever zelf af (met de hand). Vorig jaar kocht ik een nieuwe set borden uit de kringloop. Ik was helemaal gelukkig met mijn zes dezelfde lichtgrijze borden van goed porselein. Maar inmiddels zijn er alweer twee gesneuveld. Gisteren vond ik 4 borden die goed bij mijn overblijvende borden passen (al bleken ze wit te zijn nadat ik ze had gewassen). Dus nu heb ik een leuke mix en match set van 8 borden ♥

Ik vond ook nog een jongetje in de kringloop, daarover later meer ...



 
Hutschenreuter
Arzberg-Bavaria
Germany

woensdag 21 augustus 2013

mooie dingen buit

Mijn lieve mama verhuist binnen twee weken van een enorme vooroorlogse villa naar een naoorlogs poppenhuisje (niet echt natuurlijk maar wel een ienieminie huisje). Er moet dus flink opgeruimd worden. Er zijn al heel wat dozen richting de kringloop gegaan maar sommige dingen houd je natuurlijk graag zelf. Zoals deze mooie (wand-) borden die ooit bij mijn oma hingen (dat kan ik me niet herinneren trouwens, maar volgens mijn moeder vond ik ze toen ook al mooi). Ik hoefde er niet eens over te ruziën met mijn broers en zus (die gelukkig een heel andere smaak hebben). Ze (de borden natuurlijk, niet mijn broers en zus) krijgen nog een mooi plekje in de keuken ♥ 

Zo'n spreuk kan geen kwaad zo aan het begin van de dag toch?!



Het blauwe bord met spreuk is van de société céramique Maestricht
en de borden met bloemetjes komen uit Spanje (Oxford - pontesa blau)

dinsdag 13 augustus 2013

kleurinspiratie

Ik haak momenteel mijn laatste bolletjes wol weg. Nog een babydekentje en dan zijn alle restjes mooi op en mag ik van mezelf nieuwe wol bestellen (of kopen bij de wolwinkel om de hoek).
 
Ik heb al veel inspiratie opgedaan op Pinterest. Maar de kleuren van de yurt waar we een week vakantie in vierden kunnen ook wel eens de inspiratiebron blijken te zijn.
 
Wat was het heerlijk in de yurt ♥



donderdag 1 augustus 2013

vaatdoekjes

Ik kan er  niks aan doen maar ik werd helemaal blij van de gehaakte vaatdoekjes die in voorbij zag komen op Pinterest.  En dus haakte ik er ook een paar. Zo heb ik weer wat restjes weggewerkt en ben ik een stapeltje vaatdoekjes rijker.

De zwart wit gemêleerde haakte ik via dit patroon. Mooie steek is dat er als je het eenmaal doorhebt (duurt bij mij toch altijd even, maar het youtube filmpje hielp!)

De blauw rood gemêleerde haakte ik zo:

maak een ketting van 30 lossen en haak een stokje in de derde losse vanaf het eind en haak daarna 27 stokjes (totaal 28 stokjes)
De volgende rij haak je afwisselend 4 stokjes in de achterste haaklus en 4 stokjes in de voorste haaklus (in totaal 7 blokjes van 4 stokjes dus als je begint met stokjes de achterste haaklus dan eindig je ook met stokjes in de achterste haaklus).
Keer en haak weer afwisselend 4 stokjes in de achterste haaklus en 4 stokjes in de voorste haaklus. Zo ga je door totdat je een mooi vierkant vaatdoekje hebt.







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails