vrijdag 30 november 2012

vogeltjes

Ik ben vanochtend heerlijk aan het zeefdrukken geweest.
Ik heb bezig met wat nieuwe prints
maar had ook nog deze leuke vogeltjes
op een zeef staan.
 
In het laatste half uurtje drukte
ik er een stapeltje van
die straks als nieuwjaarswens
kunnen dienen.
Je kunt maar op tijd zijn, hè.
 
Ik drukte het vogeltje
stempelde er een tekstje bij
en tekende de tekstballon.
 
 
 

woensdag 28 november 2012

niet veel

De afgelopen twee weken
maakte ik niks
blogde ik niks
en kwam ik niet op bezoek bij jullie

WHY
zieke kinderen
zelf ziek
druk met allerlei opdrachten
en dus geen maak-tijd
wat me ernstig frustreert ...

Nog een dagje en dan
lekker een ochtendje zeefdrukken
daarna misschien wel achter de naaimachine
en een heerlijk rustig weekend
voor de boeg.

Maar nu moet ik eerst
een ander probleem oplossen.
Ik heb geen foto-opslagruimte meer.
Dus moet ik bijkopen
of hebben jullie nog een
andere oplossing???

PS ik heb een trucje gevonden. Even kijken of dat niet te omslachtig is en zo nee, dan zal ik de tip delen.

Dit snelle tasje / zakje maakte ik nog wel vorige week. Leuk als kadootje. Zie jij ook dat de knoop niet in het midden zit ...


 
 

vrijdag 16 november 2012

Nog meer poncho's

Soms sla ik een beetje door ...
Dan maak ik niet een poncho maar dan maak ik er gelijk vijf achter elkaar, of vijf broeken naar hetzelfde patroon. Soms is bandwerk handig. Je hoeft er minder bij na te denken en het gaat dus sneller en je maakt minder fouten. Zo gaat het toch met alle nieuwe dingen die je moet leren? In ieder geval is leren ook oefenen, oefenen, en nog meer oefenen, fouten maken en verbeteren.
Deze poncho's krijgen de komende weken allemaal een nieuwe eigenaar, het zijn kadootjes voor kleine, mooie meisjes en hun beertjes of popjes.

Zo, en nu zijn de laatste restjes wol echt bijna op.

Zelf eentje maken, hier is een makkelijke tutorial te vinden!







donderdag 15 november 2012

een kolsjaal

Iedereen die hier af en toe voorbij komt, weet dat ik regelmatig even langs de kringloop ga. Ik kijk dan altijd even bij de stoffen. Laatst vond ik een leuke lap waarvan ik dacht dat het een soort tricot was. Ik zag er al helemaal een broek in voor een van de meisjes met wat leuke gele accenten.

Maar na de eerste wasbeurt bleek het echte wol te zijn. De lap was namelijk gekrompen en ligt vervilt geraak door de wasbeurt. Dus het plan moest worden omgegooid en omdat ik nog wel een lekkere kolsjaal kon gebruiken werd dat de bestemming. Zo'n kolsjaal is in no time gemaakt. Kijk maar eens hier.

En nu ben ik dus lekker warm op de fiets. En hij is zo groot dat ik hem ook lekker over mijn oren kan trekken. Ik denk dat ik nog wat gele accenten toevoeg maar voor nu is hij goed!

En jij? Ben je ook zo'n vintage- en kringloopstoffenjager of ga je meer voor de designerstoffen?


Ooh, ik zie nu pas op de foto hoe vermoeid ik eruit zie. Een week met een ziek kind en toch gewoon je werk moeten blijven doen in een ingewikkelde zorgplanning met manlief ....
Nog anderhalve dag ertegenaan en ik kan even gas terug nemen.

zondag 11 november 2012

Thee

Ik ben een echte theedrinker. Ik begin de dag met thee en ook 's avonds maak ik graag een pot verse thee (die ik dan helemaal alleen opdrink). Ook de kinderen drinken graag thee, wel met suiker of honing. En ik houd van serviesgoed. Maar niet per se bij elkaar passende stukken. Ik scharrel zo wat bij elkaar in de kringloop (en breng ook regelmatig wat terug). Laatst vond ik al dit geweldige kopje, nog wat langer geleden vond ik de theepot. En deze week liep ik tegen dit schattige bakje aan met appelprint.

Het liefst drink ik verse (sorry, ik bedoelde losse) thee (dus geen zakjes). Mijn all time favorite is earl grey thee. Ik probeerde laatst eens de earl grey van de Turkse kruidenier niet ver van mijn werk en die bevalt goed, en het doosje is ook schattig toch?! 's Avonds maak ik ook wel eens een pot lapsang souchon, met een bijzondere rooksmaak.

Maar ik haal mij neus niet op voor zakjes hoor. Maar waar ik wel een beetje van griezel zijn vruchtenthee's (aardbei, mango and the like). En jij? Koffiedrinker of theedrinker?

Fijne zondag nog!



vrijdag 9 november 2012

nog eens een konijntje

Soms moet ik gewoon wat maken. Even uit mijn hoofd komen of in ieder geval andere delen van mijn hersens gebruiken. Ik maakte nog maar eens een konijntje van het patroon van Dolls and Daydreams. Voor de ogen gebruikte ik kam snaps.
Hebben jullie dat ook? Dat je soms echt wat MOET maken?

donderdag 8 november 2012

een beroemd kind

Het is alweer even geleden maar ik kwam er pas onlangs hier achter dat mijn lieve, kleine, grote, dromerige en creatieve boevemans in de Linda (van augustus) staat, zijn jaszakschatten in ieder geval ...

Een lieve vriendin had gelukkig nog een exemplaar liggen en stuurde die op. Boevemans is helemaal blij en trots!

Is jouw kind ook een verzamelaar? Doe dan mee met het jaszakschatten project!




woensdag 7 november 2012

een roze poncho

Ik haakte een roze poncho als kadootje. Ik had nog heel wat wol over van deze babydeken. Aan de onderkant maakte ik flosjes. En door de hals rijgde ik een een koord. Je kunt zo'n koord natuurlijk gewoon haken (eventueel met dubbele draad) maar ik doe dat altijd op de manier zoals ik dat van mijn moeder leerde.

Neem daarvoor drie draden wol die ongeveer 2 keer zo lang zijn als de lengte die je nodig hebt. Maak het ene uiteinde vast aan een haak en begin aan het andere einde te draaien, heel lang zodat het het flink strak en dicht is. Neem dan een schaar, haal het uiteinde waar je aan draaide door een oog van de schaar, pak de twee uiteinde (hoog!) samen en de schaar gaat draaien. Als de schaar uitgedraaid is, knipt de schaar dan los en maak aan die kant een knoop en aan de andere kant ook. Tadaa, klaar.
Hier staat ook een uitleg voor als je een helpende hand in de buurt hebt. De kinderen vinden het geweldig om te doen!

Oh ja, het patroon van de poncho komt van hier.


Enne haken, ik kan weer even door met dit leuke boekje dat ik kreeg van Annis van Handgehaakt voor mijn verjaardag!


zondag 4 november 2012

jurk met neon accenten

Soms maak je iets en dan ben je echt tevreden. Ik geloof dat ik dat nu heb. Ik maakte deze jurk met col van een oud Roos patroon (2088A). In het stiksel van de zomen is geel neon garen verwerkt. Het halskoord is een neongele veter (van de HEMA). De applicatie maakte ik zelf. Je kunt hem hier downloaden voor eigen gebruik.

Fijne dag!


donderdag 1 november 2012

een stoer kind

Ook voor de middelste maakte ik een lekker warme broek met dierenprint. Samen met het paarse vestje dat ik in de kringloop vond voor 1 euro (nog een duur merk ook) ziet ze er vertederend stoer uit.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails