zaterdag 30 juni 2012

een rok

Ik maakte woensdagavond nog snel een rok (ik had donderdag een sollicitatiegesprek), een simpele
A-lijn uit het boek van ons aller Mme ZsaZsa, zonder beleg en met tricot tailleband. Hij zit heerlijk.
Het stofje komt van IKEA, het is een wat dikke, canvasachtige katoen.

Boevemans schoot de foto's!



donderdag 28 juni 2012

Tutorials


Ik heb deze week mijn tutorial pagina een beetje bijgewerkt. Vooral de tutorial om de afmeting te bepalen van stoffen mandjes wordt nog steeds regelmatig bekeken.

Ik maakte laatst voor de markt een heleboel van deze mandjes, helaas verkocht ik er geen een. Maar gelukkig vind ik ze zelf ook leuk en bruikbaar. In de grote groene zit onze voorraad dekens (voor op de bank, om tenten mee te bouwen ...), de gele gebloemde gebruik ik voor mijn haakspullen en de paarse mandjes moeten nog een bestemming krijgen.

PS het gehaakte kleed kocht ik een tijdje geleden in de kringloop voor maar 9 euro. Mooi hè. Het is een mooi katoenen kleed en past precies op ons bed.

dinsdag 26 juni 2012

maandag 25 juni 2012

kraamkadootjes

Afgelopen woensdag werd ik (weer) tante van een lief klein meisje. En natuurlijk maakte ik wat voor haar: een dekentje, een piepklein jurkje en een gepimpt rompertje (met flockfolie natuurlijk).

PS het schortjurkje is uit Ottobre 1-2012, dit is maat 56 het patroon loopt van 50-92.

 

zondag 24 juni 2012

de uitslag bekend


45 reactie op de give away, leuk!
En dan nu de uitslag:

Het rokje gaat naar Ima,
het telefoonhoesje naar Bien maakt
en het poppendekentje naar Joppe.

Dames mailen jullie mij je adres, dan stuur ik de presentjes op.
Alle anderen, bedankt voor het meedoen en de leuke reacties!

vrijdag 22 juni 2012

een kringloopvondst (en ruilvoorstel)




Gisteren gaf ik mijzelf een dagje vrij (het is zo heerlijk om eigen baas te zijn) en deed ik een rondje kringloop. Ik liep tegen wat kleren aan (ik houd me nog steeds prima aan het voornemen om kleren of te kringlopen of zelf te maken), wat leuke stofjes en toen ik op het punt stond om af te rekenen zag ik deze leuke theepot (of is het een koffiepot). Ik twijfelde (ik heb genoeg servies) maar pakte hem toch op (soms ben ik dan toch bang dat als ik twijfel dat iemand anders hem voor mijn neus wegkaapt, kennen julie dat?) en liep even verder en zag toen een bijpassend suikerpotje en melkkannetje en besloot toen  ze gezellig alledrie mee te nemen.

Naast servieswerk (en stoffen) heb ik ook een zwak voor retro spelletjes. Dit memospel heb ik al maar ik kocht het toch. Misschien kan ik er iemand blij mee maken en kunnen we ruilen. Heb je iets leuks te ruil. laat dan een berichtje achter.


Ik ga zo eens wat verder opruimen hier en daarna genieten van een vrije middag met de kinderen. Fijne dag!

woensdag 20 juni 2012

een babydekentje

Er zijn de afgelopen dagen drie babietjes geboren in mijn kringetje. En er zijn er ook nog een aantal op komst. Tussen het werken, opvoeden en naaien door, haak ik een dekentje in blauw voor het volgende babietje ... gewoon in stokjes in de achterste steeklus, dan krijg je mooie ribbeltjes.


Je kunt nog meedoen met de give away! Fijne avond.

maandag 18 juni 2012

een nieuwe werkplek

Ik begon ruim twee jaar geleden op de zolderkamer maar dat werd vorig jaar de nieuwe plek van mijn lieve boevemans, waarop ik verhuisde naar de voorzolder. En dat vond ik uiteindelijk niet ideaal, zo onder een schuin dak, geen ruimte voor een kast en al mijn stoffen in kratten onder de tafel. Dit weekend gooiden we alles om en gingen de meisjes naar een stapelbed en kreeg ik hun oude kamertje als naaikamer. Oooh wat een heerlijke luxe. Hun kledingkast staat er nog wel en ik heb nog geen plek om mijn stofjes op te bergen maar dat komt nog wel. En misschien moet er ook wel eens een langere tafel komen (deze tafel kwam 25 jaar geleden uit de koopjeshoek van IKEA) want sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van een coverlock. Ik kreeg een mooie aanbieding, slikte en deed het. En het is geweldig, zulke mooie zomen ... geen ruzie meer met de tweelingnaald ... heerlijk ...






zondag 17 juni 2012

count your blessings

Drie geweldige kinderen
allemaal met een eigen karakter
(en gebruiksaanwijzing)
die gezellig samen kunnen spelen
(en ruziën)
die gezond en energiek zijn
(soms te ...)
en waar ik zoveel van houd!

 

Meer blessing bij Anki van Zilverblauw.

Je kunt nog een week meedoen met de give away!

donderdag 14 juni 2012

give away

Ik had al gezegd dat er weer een give away aan zat te komen. En aangezien ik vandaag een beetje wiebelig ben omdat ik voor een belangrijke beslissing sta, ben ik nu echt in de mood om wat weg te geven!

Ik heb drie dingen te geef:

1: een vrolijk rokje voor een vierjarige (de achterkant is roze met witte stippen)
2: een gehaakt poppendekentje of berendekentje (30 x 40 cm)
3: een felroze vilten telefoonhoesje (10x15 cm, oa geschikt voor een Iphone maar ook voor mijn eenvoudige samsung)

Maak je keuze en laat een reactie achter, 24 juni maak ik de winnaar bekend!

Fijne dag!






dinsdag 12 juni 2012

Dinsdag Twinsdag

L en M hebben sinds ze genoeg haar hebben altijd een ietwat ander kapsel. L heeft wat langer haar met een pony en M heeft een een korte boblijn. Maar dit weekend zette M zelf de schaar in haar haar en sindsdien heeft ze ook een pony. Juf vond het maar verwarrend want nu kan ze ze niet meer uit elkaar houden. De dames stelde haar vandaag enorm op de proef door ook nog met dezelfde trui aan naar school te gaan. Juf kon het wel waarderen trouwens ...




Kijk voor meer tweelingavonturen ook eens bij Annemieke, Mamamia, Marit, Félicie,


zondag 10 juni 2012

counting my blessings

Deze week was ik (weer) druk met de voorbereidingen voor de Hip en Handgemaaktmarkt in Deventer. Vandaag was het dan zover. Toen ik vanochtend het terrein opreed, kreeg ik bijna koudwatervrees (ik was vergeten hoe dat voelde). Het zag er allemaal zo kleurrijk en professioneel uit. Gelukkig had ik een gezellige buurvrouw van Huis vol Kleur en stond ook zij voor het eerst op een markt. Ga zeker eens in haar webwinkel kijken want ze verkoopt superleuke DIY pakketjes.

Het was een gezellige en zonnige dag. Ik heb minder verkocht dan ik had gehoopt. Maar de dag was alleen al goed door allerlei lieve mensen die langs kwamen, vrienden, bekenden en collega's en ook een paar blogcollega's, zoals Fieve en Mama en Co, leuk dames om jullie in real life te zien.

Goed verkocht zijn de konuffels, de rokjes en de telefoonhoesjes. Maar er is nog genoeg over voor een leuke give away in de loop van de volgende week ...

Bedankt voor alle aanmoedigingen dat heeft zeker geholpen!

Foto genomen voor dochterlief


 
En nog eentje van mijn zusje, die me de ochtend door heeft geholpen ;-)



Kijk voor meer blessings bij Anki van zilverblauw.

zaterdag 9 juni 2012

reclame

Net echt toch? Ooh, ik vind het zo spannend ... nog een nachtje slapen ....
Gisteren heb ik nog heel wat rokjes afgewerkt, shirtjes geflockt, prijsjes bedacht en een lijst gemaakt van wat ik allemaal meeneem, in totaal 137 items en het past allemaal in een poppenbedje. Maar wel genoeg, denk ik toch, om een halve kraam te vullen. Hopelijk raak ik eenderde kwijt.
Er blijft zeker genoeg over voor een leuke give away. Dus houd deze blog in de gaten de komende week.

vrijdag 8 juni 2012

geflockte shirtjes

Nog een paar shirtjes met een eng monster, grrrrrrrrrrrrrr
Eigenlijk voor de markt maar in de maten van de kinderen,
dus hopelijk voor hen blijven ze over ...



woensdag 6 juni 2012

telefoonhoesjes

Ik maakte nog wat telefoonhoesjes voor de markt. Ik vind ze zelf erg leuk en handig in gebruik. Hopelijk vallen ze in de smaak! Ik maakte ze van synthetisch vilt, de volgende keer gebruik ik wolvilt, dat voelt wat zachter aan.



maandag 4 juni 2012

een make over

Een paar maanden geleden kregen we een kastje. Leuk model, mooi houtsnijwerk maar erg donkerbruin. Ik liet het even zo maar uiteindelijk ging de kwast erover en een nieuw printje achter de ruitjes (de kast zit bomvol knutselspullen van de kinderen). Beter toch?!

Na


Voor


zondag 3 juni 2012

Counting my blessings

Vorige week telde ik niet mee, we waren toen een paar dagen weg. Deze week was ik druk met de voorbereidingen voor de Hip en Handgemaakt markt in Deventer. En ik realiseerde me dat ik daar ook blij van wordt. En wat een leuke combinatie van boeken zo op mijn werktafel (ik doceer onder andere interculturele vaardigheden). Heerlijk toch?!

Kijk voor meer blessing bij Anki van Zilverblauw.


Fijne volgende week!

zaterdag 2 juni 2012

een vrolijke slinger voor aan de kraam





En de voorbereidingen gaan door, voor de Hip en Handgemaakt markt in Deventer. Ik maakte deze slinger voor aan de kraam. Van restjes retro rolgordijn, kralen uit de kist van de meisjes (sst niet verklappen) en flockfolie.

vrijdag 1 juni 2012

rokjes (die haar meisjes niet zullen dragen)

Nog wat rokjes voor de markt. Ik heb er vanochtend 12 geknipt, nog 9 te gaan ...
Nog 8 dagen tot de markt ....





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails