woensdag 29 juni 2011

een zonnehoedje





Laatst plaatste Miekk een patroon van een omkeerbaar zonnehoedje op haar blog. Dat leek me gisterenavond een leuk projectje om eens te proberen. Ik maakte er eentje voor één van de meisjes. Ze zijn weliswaar vier maar ze zijn klein en hebben ook nog eens kleine kopjes dus ik gebruikte, op de gok, het peuterpatroon.
Het hoedje is gemakkelijk te maken en snel klaar. Het paste de dame prima maar ook broerlief van zes kon er met gemak in. Ik denk dat als ik de kleuterversie gebruik dan ik hem zelfs ook pas. Maar zowel ik als mijn kinderen hebben kleine hoofdjes. Ik heb er alweer een geknipt klaarliggen om vanavond mee aan de slag te gaan. En daarna lekker op de bank een detective kijken!

zondag 26 juni 2011

Count your blessings

Net als Anki van Zilverblauw maakte ik een overzichtje van wat mij deze week gelukkig maakte. En toeval of niet ...  daar zaten een paar dezelfde dingen bij:

Nog meer snorren
Een heerlijke dag met boevemans op Kasteel Doorwerth
Een kleine dame die al zo graag wil schrijven
Mijn kleine nichtje die zo blij was met haar nieuwe draairokje (niet in actie te zien maar op de hanger)
En nog veel meer (ook nieuwe schoenen trouwens)



Fijne avond nog!




vrijdag 24 juni 2011

sleutelhangers




De kleine dametjes gaan steeds vaker zelf op de fiets naar school. Als het aan hun ligt elke dag maar dat ziet deze mama niet zo zitten. Twee van die meisjes die alles zien behalve het verkeer voor zich. Sinds kort hebben ze dan ook een slot op de fiets maar de fietssleutels bleken vaak onvindbaar. Dus maakte Effie snelle sleutelhangers: twee cirkels van vilt, nesteloog erdoor, paar knopen erop genaaid op voor en achterkant (dat werkt makkelijk af) en klaar is Effie. Oh nee, belletje aan de ring en klaar. En nu nog eentje voor boevemans natuurlijk ;-)

woensdag 22 juni 2011

snorren


Nu zijn ook wij in de ban van de snor geraakt. Het begon al een tijd geleden in België bij Meisjesmama, Mme ZsaZsa en de übergeestige Naais die ook een patroon leverde, ook Mamarina was de laatste weken helemaal into de snor. Vandaag postte Daan een geweldige tutorial van Kek Mama. Et voila, ice un SNOR! Nog twee te gaan, want drie kinderen betekent drie snorren.

Fijne avond!

dinsdag 21 juni 2011

mooie dino's met de kinderen



De kinderen maakten en ik was hun assistent. Ik knipte dino's uit karton, die zij verfden ze met acrylverf (ik had helaas slechts drie kleuren: zwart, bruin en oker). Daarna mochten ze de dino's met de föhn droogmaken (een feestje op zich) om ze daarna te versieren met gouden polkadots uit de perforator. Hier die van boevemans.

Fijne dag!

maandag 20 juni 2011

Uitslag give away


Vandaag deden boevemans en ik samen de trekking. Het mandje met het appelzeefdrukje gaat naar Kris.




De troostprijsjes, alleen een appelzeefdrukje, gaan naar Poes P en Vamossink.

Gefeliciteerd dames! Mailen jullie me je adres?

zondag 19 juni 2011

Laatste dag give away


Ik heb 201 volgers!!! Bedankt allemaal voor de leuke reacties. Morgenavond maak ik de winnaars bekend. Vandaag is de laatste dag dat je kunt meedoen.

Fijne dag! Wat een regen hè. We hebben al heel wat spelletjes gespeeld ;-)

zaterdag 18 juni 2011

medailles voor de juffen



Gisteren vierden we de verjaardagen van de juffen van de klas van boevemans. De dag daarvoor versierden we samen met de kinderen de klas. Ik heb alle kinderen een vlaggetje met textielstiften laten versieren en heb daar thuis een lange slinger van gemaakt door effen vlaggetjes ertussen te doen.

Ook maakte ik medailles voor de juffen. Ik streek vlisofix op een paar vrolijke stofjes en liet de kinderen daar cirkels van knippen in verschillende groottes. Later legde ik die cirkels op elkaar, naaide een knoop erop en een lintje en een speldje erachter en klaar was Effie. Het idee deed ik deze week ergens op maar ik weet niet meer waar helaas.

Edit: ahaaaaaaaaaaaaaaa, hier haalde ik het idee vandaan. Geweldige blog trouwens.

Fijne dag!

vrijdag 17 juni 2011

DWZI: stoepkrijt

Tussen de buien door en onder het afdakje werd en deze week druk gespeeld met een emmertje stoepkrijt, in wisselende samenstellingen.






dinsdag 14 juni 2011

een give away



Wauw, ik ben helemaal onder de indruk ...
50.000 bezoekjes en al 185 volgers. Tijd voor een kleine give away!
Ik maakte een klein mandje van een restje retro rolgordijn en een rode stippenstof. In het mandje zit een klein zeefdrukje van een appeltje. Als troostprijs geeft ik daarnaast nog twee van die appelzeefdrukje weg.

Doe mee! Laat je naam achter en word volger (als je dat nog niet bent).
Op 30 juni maak ik de winnaars bekend. Als ik voor die tijd 200 volgers hebt, loopt de give away eerder af. Dus houd de teller in de gaten ;-)

Fijne dag allemaal!

Edit: de give away is gesloten en de uitslag bekend.

maandag 13 juni 2011

sportief broekje



Toen ik de tutorial bij Made, voor retro racer shorts, zag was ik gelijk verkocht. Ik maakte alvast een proefbroekje van een gekregen stofje. Ik gebruikte het patroon van kiind voor de speelbroekjes en verder de tutorial van Made. Het is nog wel een werk om dat biais aan te zetten. Hij valt wat klein dus ik denk dat boevemans hem moet doorgeven aan een van zijn zusjes. Ik maak voor hem een wat wijder en langer exemplaar. Dat staat leuker.

Fijne dag! Wij gaan zo nog een stukje kunstroute fietsen.

zondag 12 juni 2011

recycle jurkje nr ????


Ik heb er al een heel veel gemaakt, van deze recycle jurkjes. Ze zijn zo leuk om te maken, dragen lekker en zijn duurzaam (uit oude shirts). Ook deze is uit oude shirts gemaakt, 3 stuk dit keer: eentje uit zak met doordragertjes (afdankertjes), een shirt van de kringloop een een nog een stukje grijs van een oud shirt van mijzelf (achterkant). Bijna het hele shirt wordt hergebruikt. De halsboord kan ik soms ook hergebruiken. 

Ik knip de delen zo uit dat ik de zomen van de originele shirts kan hergebruiken. Dat scheelt een hoop werk. ook bij de mouwen heb ik dat gedaan. Omdat ik pofmouwtjes wilde, heb ik in de tunnel van de oude zoom een stukje elastiek gedaan.

Bij een XXL shirt blijft er vaak een stukje van de zijpanden over. Gisteren merkte ik dat er uit die overblijfsels soms nog een 3/4 legging kan. Als dat geen goed hergebruik is!

Als je goed naar de foto van de legging kijkt, zie je daarop nog een foto. Daarop sta ikzelf samen met boevemans. Deze is gemaakt tijdens een heueze fotoshoot met voorafgaande massage en maquillage in zijn klas ;-)



Houd dit blog even in de gaten. Een dezer dagen is er weer een kleine give away. Ik heb 50.000 views gehad!!!!!!! Onvoorstelbaar. Bedankt allemaal voor zoveel aandacht, leuke berichtjes maar vooral inspiratie van jullie blogs!

Fijne dag allemaal.

vrijdag 3 juni 2011

DWZI: my girls

My girls
Vier alweer
Samen kunnen ze heerlijk spelen,dansen en giechelen
maar natuurlijk maken ze
net als gewone zusjes ook wel eens ruzie.
Maar het blijft zo bijzonder, mijn twee meisjes uit een eitje.

Voor mee DWZI zie de blog van Daan en Roos.

Fijn weekend!

donderdag 2 juni 2011

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails