zondag 29 mei 2011

een kleurrijk kind



Ze heeft smaak, mijn middelste dochter. En ze houdt net als ik van kleur. Vandaag in het paarse t-shirtjurkje dat ik laatst maakte, met rode broek en daarbij felgroene waterschoenen van de kringloopwinkel (die ze daar gisteren zelf uitzocht).

Daar word je toch gewoon vrolijk van!

Fijne dag.

vrijdag 27 mei 2011

ook een zelfportret (DWZI)


Deze week zag ik twee vrouwen die zichzelf lieten zien op hun blog, Roos en Ingrid.
Ik zag mezelf deze week in de spiegel en ik dacht: hij heeft goed werk geleverd. 
Nee, ik heb geen plastische chirurgie ondergaan. Ik kreeg deze week een schoonheidsbehandeling van mijn lieve boevemans, compleet met haarstyling, massage, make up en nagellak. En serieus dat ie was. Helaas heb ik daar geen foto van.

Zoals een collega ooit zei: Ach, die buitenkant daar kan ik mee leven  maar die binnenkant daar zou ik wel wat aan willen opknappen. Dus jullie krijgen mij met lachrimpels, verbrande neus, goudkleurige oogschaduw (ook onder de ogen) en pippistaarten.

Fijn weekend!

uitslag




Het boekje Knuffels maken gaat op reis naar Creatinneling, die momenteel een superleuke give away heeft (zie rechter zijbalk). Ze zei:

Hoi Effie,



Heel graag piep ik even in je boek en geef het daarna door. ik wil al lang eens een knuffeldier proberen maken. tot nu toe is het me enkel tweedimensionaal gelukt, dus ik ben benieuwd.

Creatinneling, geef je je adres even door?

donderdag 26 mei 2011

zich een beetje druk


Gek word ik van Blogger. Ik kan nergens meer op reageren. Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar het is hier ook wel wat stiller dan gebruikelijk. Telkens als ik een reactie wil geven dan moet ik me opnieuw inloggen en dan komt er desondanks een anonieme reactie te staan en als ik dan de code invul ... opnieuw inloggen en zo gaat dat vast eindeloos door (ik het het niet getest).

Dus aan iedereen: keep up the good work ;-)

En ik had zo graag een berichtje achtergelaten bij Marie-Lu, een 12-jarige blogger die mij is gaan volgen. Leuk hoor, jong talent. En bij mijn blog- en meerlingvriendin Bloem die nog niet eens 1 jaar blogt en al meer dan 180 volgers heeft. Gefeliciteerd Bloem.

Mezelf heb ik trouwens vorige week getrakteerd op bovenstaand boekje over keukens in Stockholm. Onze keuken valt van ellende uit elkaar en ik wil niet zomaar naar de keukenboer gaan en een nieuwe bestellen. Ik wil eerst bedenken of ik nog onderdelen zijn die ik kan recyclen en wat ik aan opbergruimte nodig heb. Onze keuken wordt veel gebruikt, ook om te werken, te tekenen en te leren. Inspiratie nodig dus. Iemand nog een tip?

Het mooie stofje moet een nieuwe schooltas voor boevemans opleveren, die zijn Thomas de treintas wat kinderachtig gaat vinden. Ach, mijn kleine mannetje ...

zondag 22 mei 2011

lend away


Geen give away (weggevertje) maar een lend away (een lenertje). Tijdens het stoffenspektakel van afgelopen maart in Deventer vond ik dit leuke zwerfboek. Ik stuur het nu verder op reis. Wie wil het zwerfboek een tijdje lenen en daarna weer doorgeven of ergens achterlaten?

Laat een berichtje achter en 27 mei laat ik weten waar het boek naartoe gaat!

EDIT: ik had 27 juni in de tekst staan maar ik bedoelde 27 mei. De lend away is gesloten en het boekje gaat naar Creatinneling!

zaterdag 21 mei 2011

het jurkje af

En af is het, toch met tricot mouwtjes, gewoon eenvoudig gelaten. Ik denk dat mijn middelste er vandaag al mee over straat gaat.
Trouwens weer een Sienna dress van Lil Boo Blue uit een oud shirt, met applicatie naar Lis Paludan.

vrijdag 20 mei 2011

deze week zag ik

Mijn stoere jongste, die net als ik een halve jongen is: op skeelers door de straat gaan, heel hard rennen met de sponsorloop voor Uganda en hoog in de paal klimmen.


'Deze Week Zag Ik' is een initiatief van Daan en Roos

klikkerdeklik voor alle deelnemers van deze week

Fijne dag nog!



donderdag 19 mei 2011

vooruitgang


Een paar dagen geleden vroeg ik jullie om mee te denken over een applicatie (naar een sjabloon uit een boekje van Lis Paludan) Ik kreeg verschillende reacties maar een groot deel bevestigde ook mijn eigen voorkeur. Toen ik er gisteren mee aan de slag ging, werd het toch weer anders. Want op de paarse tricot vond ik het zo al heel mooi. Of moet ik toch verder?
Nu twijfel ik weer over de rest. Zal ik katoenen mouwtjes maken van de paarse stippenstof of toch gewoon tricot mouwtjes?
Fijne dag!

NB ik een nieuwe foto toegevoegd, de kleuren van de foto van vanmorgen waren echt te lelijk.

dinsdag 17 mei 2011

... nog een recycle jurkje



Gisterenavond moest ik even achter de lockmachine  ... al had ik eigenlijk geen tijd en was het al laat. Maar het ontspant ook. Sommige van mijn blogcollega's zijn verslaafd aan de plofbroeken van Daan, zoals hier en hier te zien is. Ik heb een zwak voor de Sienna dress van Lil Blue Boo. Met de lockmachine, een of twee oude shirts en een goed idee, zit het zo in elkaar. 
Deze is gemaakt uit een XXL mannenshirt met bedrijfslogo maar de paarse tricot was goede kwaliteit. De print komt van een ander shirt. Beiden uit de 1 euro bak bij de kringloopwinkel. De foto's zijn erg donker, het jurkje moest vandaag gelijk aan naar school (en het was net bewolkt en regenachtig hier). Het model kijkt niet erg blij maar ja, verplicht op de foto om 8 uur 's ochtends. Tis wat die bloggende mama's.

Bedankt voor alle reacties op mijn vorige post! Ik ben er bijna uit.

Fijne dag allemaal.

zondag 15 mei 2011

voorbereidingen voor applicatie

Ooh wat heb ik het momenteel druk. Veel te weinig tijd om achter de naaimachine te zitten. Vanaf volgende week wordt het beter, tenminste daar ga ik nu vanuit.
Donderdag maakte ik een bliksembezoek aan de kringloopwinkel. Mijn kleine meisjes gingen op schoolreisje met de bus en Effie had buikpijn. Ik moest even de zinnen verzetten. Mijn bezoek werd beloond met de vondst van dit geweldige boek van Lis Paludan. Het boek is verschenen toen ik een jaar oud was, in 1973.



Ik kon het niet weerstaan om toch tussendoor wat te doen en maakte gisterenavond deze bloem. Maar ik ben er ng niet uit welke versie ik zal maken.





 Het knipwerk doe ik grotendeels met dit schaartje van de Action (kosten 59 cent, ik heb er een stuk of drie in huis).



Wat denken jullie? A, B of C?

woensdag 11 mei 2011

Nog een tas


Voor mijn schoonmoeder maakte ik een reversible bag. De stof kocht ik al een hele tijd geleden met dit doel maar ik bleef het uitstellen. Moederdag was een geschikt moment. Ik deed er een ZsaZsa broche bij en klaar.

dinsdag 10 mei 2011

een kadootje voor Effie


Sinds ik aan het bloggen ben, kijk ik regelmatig even op de blog van Jane Foster. Ze heeft een geweldige en jaloersmakende collectie retro stoffen. Maar ze maakt ook vrolijke zeefdrukken. Laatst bestelde ik er eentje voor mezelf (als beloning voor het harde werken). Inmiddels zit ie in een lijst, nu nog een mooi plekje vinden.

zondag 8 mei 2011

brillenhoesjes




Voor de opa van ons buurmeisje maakte ik een brillenhoesje en deed er nog een appel zeefdrukje bij. Hij maakte voor ons een nieuwe trekstang voor de bolderwagen. Geweldig toch? Hij maakt allerlei dingen van hout dus de stof is wel toepasselijk (IKEA). Voor mezelf maakte ik er gelijk ook maar eentje maar die heb ik helaas te krap geknipt. Dus de bril past er niet in. Er is vast een andere toepassing denkbaar toch?

donderdag 5 mei 2011

een korte vakantie

De afgelopen dagen waren we in de Achterhoek, op de idyllische camping Het Jagershuis. Waar we genoten van elkaar en soms ook gek werden van elkaar. Waar het heerlijk warm was in de zon, en ijzig koud in de nacht. Waar onze oudste leerde schaken en de jongste leerde dat wormen geen chips lusten (althans geen pringels). Waar mijn "nieuwe" retro strechter goede diensten bewees als day bed voor onze ziekige middelste en ik zelfs een paar regels las. Waar zand en water weer eens bewezen het meest ideale speelgoed te zijn op deze leeftijd en we ons verder vermaakten met de het zagen van hout voor het (niet geheel overbodige) kampvuur. Waar we ook nog een aantal keren Duitsland aandeden (en de oudste zich afvroeg hoe we daar weer uit zouden komen) en we het wildpark Anholt van harte kunnen aanbevelen.









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails