dinsdag 29 maart 2011

simpele speelbroekjes

Van een patroon uit de Ottobre, voor- en achterbeen uit een stuk, de pijpen afgewerkt met de lockmachine. Onderbroekelastiek eraan en spelen maar. En heerlijk zacht van binnen!
Een zelfde patroon is te vinden op de website van Kiind maar dan in korte versie. Maar je kunt de pijpen natuurlijk gewoon verlengen en vergelijken met een bestaande, goed passende broek. Succes!

Ik maakte er ook nog eentje met tunnel met elastiek. Een enge broek met krokodillen en leeuwen (en een lieve olifant!)


zondag 27 maart 2011

een stoffenbuit


Vandaag was het Stoffenspektakel in Deventer. Eigenlijk heb ik nog genoeg in de kast liggen. Maar ik wilde wel wat joggingstof kopen voor broekjes en warme truien en eventueel wat zomerkatoentjes. Een van de dames drong heftig aan om mee te gaan en dat mocht. Maar dan komt er natuurlijk niet veel van uitgebreid rondkijken, met een vierjarige aan de hand, in een drukke menigte. Ik kwam thuis zonder joggingstof (gewoon niet gezien, was er vast) maar met een aantal goedkope tricot stofjes en twee lappen nicky velours. En een leuk oranje katoentje met bloemetjes. Aan het eind van de winkelronde vonden we nog dit leuke zwerfboek. Ik ga er eerst zelf mee aan de slag, een eind april geef ik het door. Wil je dit zwerfboek te ontvangen en weer doorgeven, plaats dan een berichtje!

donderdag 24 maart 2011

een boekenzak


Ik had nog een stukje retro rolgordijn over, waarmee ik eerder deze opbergmand maakte. Precies genoeg voor een boekenzak. De stang is van IKEA, de keukenafdeling. De zak zit zo in elkaar. Die rolgordijnstof rafelt niet dus afwerken hoefde niet. Een hippe plaats voor het favoriete leesboek. Deze dagen vaak Richard Scarry. We hebben een aantal en ik kan ze ook niet laten liggen als ik ze ergens tweedehands tegenkom. Binnenkort ga ik eens met transferpapier een prentje gebruiken voor op een shirt.Op het moment is dit verhaal favoriet bij de kleine dametjes: Oom Willie en de zeerovers.


dinsdag 22 maart 2011

een testtuniekje

Hmmm, zo aan het hangertje is niet veel. Misschien op het kind wel ;-). Ik probeerde gisterenavond een nieuw partroon uit. En ik ruimde de stoffenkast weer eens op. Ik voelde me net de moeder van Amelie Poulain, die blij wordt van haar handtas leeggooien en er alles weer netjes in opbergen. Ik werd er ook blij van maar was ook een beetje teleurgesteld omdat ik eigenlijk best veel heb liggen, jammer ... aanstaand weekend stoffenspektakel in Deventer!

zondag 20 maart 2011

aardbeientaartjes

Gisteren kochten we op de markt veel aardbeien. De kinderen vinden ze heerlijk (en aangezien ze slechte eters zijn, ben ik blij met alles wat erin gaat). We hadden vandaag een volle schaal over en dus maakten we taartjes met aardbeien. Heeeeeeeeeeeeeeerlijk. En die aten we op, heerlijk in de zon, op ons grasveldje in de straat met buren en hun kinderen en allerlei vriendjes van onze en hun kinderen. We sleepten met stoeltjes en bankjes en maken ons eigen terras. We dronken verse thee erbij en de kinderen appelsap. De kinderen reden op hun fietsen rondjes om ons grasveldje heen (want ineens fietst de hele bende zonder zijwielen), de allerjongsten proefden de blaadjes en het gras, er werd gevoetbald, we hielden elkaars kinderen in de gaten en genoten we van de zon en het straatleven. Welkom lente!

vrijdag 18 maart 2011

.... mooie cijfers


Wauw, 155 volgers, 34350 views! 156 volgers zelfs alweer ....
Het wordt tijd voor een give away! Nu nog even denken wat .... Misschien een jurkje uit oude shirts?
Nu even geen tijd. Eind november raakte ik werkeloos door een faillissement maar zo langzamerhand zit ik weer aan mijn oude uren. Omdat ik voorlopig geen gebruik wil maken van buitenschoolse opvang (en dat ook niet hoeft omdat ik mijn tijd grotendeels zelf kan indelen) werk ik zoveel mogelijk tijdens schooltijden en 's avonds. De naaimachine wordt dus zwaar verwaarloosd en alleen voor korte tussendoortjes gebruikt, zoals het boodschappentasje voor mijn nichtje.
Wel ben ik tussendoor de keukenstoelen opnieuw in de verf aan het zetten. Dat is ook nog een flinke klus. Ik heb er pas twee gedaan, nog vier te gaan!
Wat vinden jullie een goed plan voor een give away? En hoe combineren jullie zorgen, werken en creƫren?

woensdag 16 maart 2011

een peuter-bijna-kleuter-boodschappentas



Het dochtertje van mijn broer is helemaal weg van de boodschappentas van mijn moeder (die ik maakte). Ze wil ook graag zo'n tas om boodschappen te doen. Met lange hengsels. Nou, zo'n verzoek kan ik niet weerstaan natuurlijk. Een heel eenvoudig model maar de prachtige IKEA-stof heeft niet meer nodig. Ik maakte een hele luie versie. De hengsels maakte ik voor een strook stof dubbel te vouwen (verkeerde kanten op elkaar) en vervolgens onder de lockmachine te halen (4 draden). Het ziet er netjes uit en scheelde mij een hoop keer-frustratie.

vrijdag 11 maart 2011

... plannen voor een nieuw upcycle shirt

Dit shirtje vond ik in de 1 euro bak van de kringloop. Leuke print en de kleur van de stof is ook goed (in het echt beter dan op de foto is het echt felgroen). Maar het model .... Dus hier gaat de schaar in om een nieuw shirtje of jurkje van te maken.
Iemand een goed Nederlands woord voor upcycle?

donderdag 10 maart 2011

een fietstrui voor pompom

Deze is week is het open-morgen-week bij de school van onze kinderen. Ouders kunnen dan een uur lang in de klas zijn en krijgen zo een aardig idee hoe het gaat in de klas. Dinsdag was ik bij boevemans die al in groep drie zit. Daar wordt al heel hard en geconcentreerd gewerkt. Heel leuk om te zien. Gisteren was ik bij de boevemeisjes in de klas. Vooral de de oudste van de twee vond het geweldig dat haar mama er was en viel bijna van de stoel van blijdschap. De jongste van de twee vond het blijkbaar toch allemaal wel een beetje spannend. Het thema in hun klas is fietsen. Ze hebben een fietsenmakershoek in de klas met een echte fiets en gereedschap en overalls. Ik bedacht toen ineens dat ik wel een shirtje voor de klaspop PomPom kon maken. Aldus geschiedde. Ik gebruikte het patroon van de site van Zwijssen maar knipte gewoon twee hele panden, twee mouwen (uit een oud shirt van mij waarvan ik de zomen gebruikte) en ik zette een boord aan van ribtricot. Het pastte prima over het hoofd van PomPom.


De applicatie maakte ik van strijkvelours, ik gebruikte een sjabloon van 101 woonideeƫn. De meiden waren maar wat blij met deze creatie van mama. Inmiddels heeft PomPom de trui al aan!

PS de foto's zijn vanochtend genomen maar toen was het toch nog een beetje schemerig. De eerste foto is uit een oude kinderencyclopedie en gaat over de fiets.

zondag 6 maart 2011

.... reclame voor haar middelste


Mijn middelste heeft een sterke kledingvoorkeur. Toen ze net drie was wilde ze alleen maar spijkerbroeken aan met zwarte tshirts en zwarte sokken. Iets anders deed ze niet aan. En ook niet zomaar een spijkerbroek, vooral een was populair. Gelukkig kon ik toen op marktplaats een tweede exemplaar vinden. Die fase is inmiddels voorbij. Ze laatste tijd draagt ze zelfs rokjes en hoe bonter, hoe beter. Mama Effie blij, want die houdt van kleur. Gisteren kwam deze jurk tevoorschijn uit een zak met doorgevertjes en ze vond hem gelijk geweldig. The girl has got taste! De maillot zorgde voor nog wat extra kleur op deze toch al zo zonnige dag.

Een zonnige dag die verder werd ingevuld met strijkkralen (mamaaaaaaaaaaaa, wil je me hellupun in drievoud), lego-bouwsels en een spannende ontdekkingstocht door het bos van Daantje Das op de Holterberg.




dinsdag 1 maart 2011

een back apple doll


Nee, ik ben niet zwanger ;-) Vandaag werd mijn jongste meisje geopereerd. Ze kreeg voor de derde keer een setje buisjes in haar oren. Ze wilde na afloop een ballon en koos een mooie "blauwe kinderwagen". Ik maakte gisterenavond nog snel een black apple doll voor haar, net als de vorige keer (ruim een jaar geleden). Toen was ik heel trots op dat kleine popje. Nu schaam ik me er bijna voor. Maar ze is er nog steeds dol op. En je kan van alles zeggen ... maar ik heb vooruitgang gemaakt ...


Ze is alweer goed opgeknapt en zit lekker op de bank een filmpje te kijken samen met oma!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails