maandag 31 januari 2011

...


Oooh, wat een ellende .... en wat een rust. Mijn laptop is gecrashed. Dus geen berichten en geen foto's. Ik kom hopelijk snel weer terug (zegt Effie vanaf de computer van iemand anders).
Ik heb nu wel alle tijd om het klepbankje te pimpen en nog meer broche's te maken. En van mijn moeder kreeg ik iets om pompoms te maken. Superhandig en ook leuk. En ik bekwaam mij verder in de puff stitch (@ Mejuffrouw Kip, ik heb nog geen pijn in mijn polsen ;-))
En ik heb zaterdag een hele stapel kraamkadootjes gezeefdrukt en ze zijn zo leuk. Ik wil ze gewoon houden en ophangen ;-)
Tot snel!

donderdag 27 januari 2011

plannen en een gehaakt mutsje



Gisteren ging ik snel even langs de Kringloop tussen het werken door (ik ben inmiddels twee tijdelijke banen rijker en één daarvan doe ik grotendeels aan de keukentafel). De meisjes vonden het jammer dat ze geen eigen autootjes hebben in tegenstelling tot hun grote broer, dus ik ging op zoek. Helaas geen autootjes. Maar wel een leuk klepbankje. Ik ben al tijden op zoek naar zo'n klepbankje als opruimplek voor los speelgoed. Er is nog wel wat werk aan. Maar dat vind ik niet erg (zeg ik nu ... ik houd niet erg van dit schilderwerk). Het zeil ga ik, denk ik nu, vervangen. Het is wel heerlijk retro maar dat kan ik natuurlijk hergebruiken. Ik denk dat ik het houtwerk oranje doe of ????

Toen de kinderen uit school hun racebanen van kapla aan het bouwen waren, haakte ik een mutsje voor Daniël, de pop van één van de meisjes. Ik oefende de puff stitch, die ik eerder al zag bij haar. Ik gebruikte deze tutorial die ik via een andere blog tegenkwam (maar ik weet niet meer van wie, sorry). Eigenlijk niet zo moeilijk. Tijd voor een groter project ;-)

woensdag 26 januari 2011

broches



Ik zit de laatste tijd niet zo veel achter de naaimachine. Beetje weinig energie. Mijn naaimachine staat op zolder en als de kinderen er dan 's avonds inliggen, kan ik me er nauwelijk toe zetten om daar in mijn eentje te gaan zitten. Ik heb wel veel van jullie blogs bekeken en wat afleveringen van Silent Witness, die ik had opgenomen wegens te laat op de avond uitgezonden, bekeken. Ondertussen haakte ik wat en maakte ik een paar broches, een beetje van Mme ZsaZsa en een beetje van mezelf. Ik maakte de kleine blaadjes en als hart gebruikte ik een strookje aan elkaar gestikt sierband met elastiek. Knoop eraan naaien en vilt aan de achterkant om af te werken en klaar.


 Ik heb een voorraadje ... Wil je ruilen, mail me dan. Ik stuur er eentje naar mijn tante die vandaag 75 wordt!

vrijdag 21 januari 2011

een visje van strijkvelours

Niks bijzonders op zich. Ik maakte de bubbels met de perforator van restjes strijkvelour en dat werkt heel goed!

woensdag 19 januari 2011

een sjaal voor haarzelf


Voor bij mijn nieuwe jas (niet echt nieuw maar wel voor mij ...) breide ik een sjaal. Nu kan ik niet erg goed breien. Ik kan steken opzetten en recht en averecht breien en dat houd het echt wel op. Deze sjaal breide ik in luie wijvensteek (ik heb dus iets bijgeleerd). Ik deed er toch nog aardig lang over, zeker een paar afleveringen van Inspector Lynley. Maar hij is lekker soepel, zacht en warm natuurlijk.

dinsdag 18 januari 2011

uitslag give away Appeltje

En het appeltje gaat naar ...
Nummer 4 ... Oontje:

Jee, Effie, ik doe mee. Ik ben fan van jouw ontwerpen, dat weet je.

Die print zou prachtig staan naast die van Mus.





Gefeliciteerd Oontje. Volgens mij heb ik je adres nog wel ergens (van de swap). Hij komt naar je toe!

maandag 17 januari 2011

Nog maar een trui met letters


Voor het jongste lievemeisje maakte ik ook een trui met haar beginletter en een krokodil, dat laatste op verzoek van haarzelf. Het model is weer de Mareen, het lijf is van tricot, de mouwen en de col zijn van nicky velours. Ik maakte er een legging bij van een tricotje met krokodillen, olifanten en leeuwen (niet op de foto). Ze is net een paar dagen ziek geweest dus dan zit zo'n zacht setje extra lekker.
Denken jullie aan de give away. Je kunt vandaag nog meedoen!

zaterdag 15 januari 2011

Supersnelle give away


Vandaag maakte ik een nieuw ontwerpje voor een print op een tshirt. Ik maakte ook alvast een paar proefdrukjes op papier. Ik geef een van die proefdrukjes weg. Wil je een (edit: zeefdruk van een) appeltje winnen, laat dan een reactie achter. Tot en met maandag 17 januari kun je meedoen. Dinsdag maak ik de winnaar bekend!

P.S. Het appeltje is 10 x15 cm, het papier 25 x27 cm.

donderdag 13 januari 2011

een snel shirtje voor boevemans


Voor boevemans maakte ik een met transferpapier een afbeelding van molletje op een oud shirt. Zo kan hij het weer even met plezier dragen.

dinsdag 11 januari 2011

een telefoonhoesje





Ik maakte voor mijn telefoon een nieuw hoesje van een lapje retro stof van een oud kussensloop en de prachtige broche die ik won bij handgehaakt. Verder ben ik allerlei mutsjes aan het maken: aan het naaien en aan het haken.Ik klungel maar wat aan. De kinderen zijn allemaal naar school en ik ben weer heerlijk aan het genieten van hun enthousiaste verhalen maar ook van de rust in huis ...
Onder het haakwerkje ligt trouwens een exemplaar van IKEA family live, een heerlijk blad om door te bladeren en nog gratis ook. Gisteren kwam er een hele hoop post van ons oude huis waar we al bijna drie jaar geleden vandaan verhuisden ....met 3 van die tijdschriften. Dus ik ga even een pot verse thee zetten!

dinsdag 4 januari 2011

poppenbeddengoed


Ik heb een zwak voor houten poppenbedjes. We hebben er geloof ik vier in huis. En vandaag ben ik met moeite (voor de tweede keer al!) een prachtig houten poppenbedje voorbij gelopen bij de Kringloopwinkel. We hebben er eentje staan in de woonkamer, er staat er eentje op boevemans kamer en dan nog twee bedjes bij de boevemeisjes. Eentje is maar een heel klein bedje daar slaapt Pippi meestal in. De poppenbedjes van de boevemeisjes hadden geen leuk beddengoed en dat leek me nu een heerlijk simpel naaiwerkje voor de zondagavond. Dus voila, twee keer nieuw beddengoed. Het dekentje haakte ik al eerder.

En nu ga ik de kinderen ophalen. Ik heb heerlijk genoten van mijn eerste kinderloze ochtend in ruim 6 jaar! Nu gaan we gezellig samen eten en knuffelen en dan stuur ik ze weer terug en dan kan ik nog twee uur genieten van een leeg huis. Voorlopig nog genoeg te doen ;-)

zondag 2 januari 2011

een tas voor mijn boevemeisje


Hij is af .... net op tijd voor de eerste schooldag: de tas voor de jongste boevemeis. Ik maakte voor de eerstgeboren boevemeis al eerder een tas. Ik heb voor deze tas een oude tas van mezelf als patroon gebruikt en ook de binnenkant van de oude tas is hergebruikt. Het stofje is van IKEA en er staat wederom een hondje op. Ruimte genoeg voor een beker, een broodtrommel en een fruitbakje.

Overigens gaat de kleine dame steeds beter tekenen!

Grote broer knutselde vandaag aan de kapitein die hij vrijdag bij de post kreeg van zijn grote held: Kapitein Winokio. Hij maakte ook zelf de foto (ik zou toch eerst de resten van het ontbijt hebben opgeruimd ;-))

zaterdag 1 januari 2011

2011

2010 was het jaar waarin ik ging bloggen, waarin ik opnieuw leerde haken en waarin ik mijzelf verder leerde naaien (rist inzetten, biaisband aanzetten, het fenomeen "beleg" leerde kennen). En ook het jaar waarin in mijn tricotvrees overwon, mijzelf een nieuwe naaimachine aanschafte en ik steeds vaker tevreden was over het resultaat.

Maar niet in het minst was 2010 het jaar waarin ik geïnspireerd raakte door bloggers uit allerlei landen en ik leerde dat er meer mensen zijn zoals ik die van eenvoud houden, kindertekeningen, retro, kringloopwinkels, recyclen en zeefdrukken.

Ik ga heerlijk verder in 2011 met bloggen. Ik zag net dat ik al bijna 130 volgers heb, wauw. Dat had ik nooit kunnen bedenken, dat er zoveel mensen zijn die af en toe even komen kijken en lezen op Effie maakt. Binnenkort komt er een give away. Nog even bedenken wat ;-)

Ik hoop dat het voor iedereen een geweldig nieuw jaar wordt! Gisteren sloten wij het oude jaar af samen met mijn moeder en voor het tweede jaar zonder mijn vader ... Omdat ze ook jarig was maakte ik voor haar een kleinigheidje: een leesbrilhoesje. Ik verzon zelf een werkwijze. Ben je geïnteresseerd, laat dan een berichtje achter dan maak ik een volgende keer foto's voor een tutorial.

Vanavond maakte ik de schooltas af voor mijn laatstgeboren lievemeis. Morgen de foto's!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails