zondag 31 oktober 2010

een kleine give away

Het is herfstvakantie. Ik ben thuis, de kinderen zijn thuis en ook manlief is thuis. En toch .... van maken komt weinig. We zijn aardig wat van huis geweest en ik had weinig puf. Ik schreef laatst al eens dat het bedrijf waarvoor ik werkte failliet is verklaard, nou dat betekent contact met UWV en werkbedrijf, solliciteren, toch nog werken om wat dingen af te ronden. Op verzoek naar kantoor omdat de curator ons wil informeren. En dat laatste was maandag goed nieuws: er is een serieuze overnamekandidaat. Dus met een beetje geluk ben ik zo weer aan de slag. Maar goed, dat leidt af ...

Gisteren kroop ik eindelijk weer eens achter de naaimachine. Voor een rokje van één van de dames. Ik wilde de naden locken maar grrrrrrrr de lockmachine weigerde dienst. Vandaag maar eens goed schoongemaakt, opnieuw ingeregen (en nog eens en nog eens) en toen deed hij het gelukkig weer goed. wat kan je toch snel verwend eh gewend raken aan zo'n machine. Ik heb maar even snel wat poetsdoekjes gemaakt uit een oude handdoek. Als dat geen mooi tweede leven is van een overjarige roze (was hij eens rood?) handdoek.

Gisteren haakte ik nog snel een deze ketting. Ik haakte er een paar knopen in mee om het wat op te fleuren. Ik maak er vanavond nog eentje en die geef ik weg. Doe je mee, laat dan een berichtje achter. Donderdag 4-11 maak ik de ontvanger bekend!


donderdag 28 oktober 2010

een theemuts

Een tijdje geleden maakte ik er al één voor mijn moeder. Deze is voor haar zus. Het eerste exemplaar was op basis van een eigen patroon, deze tweede op basis van eeen (gratis) patroon van Landleven. Ik heb het ding wel drie keer uitgehaald. De eerste twee keer waren echt onnodig, ik had ook gewoon de beschrijving kunnen lezen. De derde keer deed ik het omdat ik de afwerking, zoals voorgesteld in het patroon, niet mooi vond.

Ik maakte hem zo: eerst de kip met een strook extra stof (ongeveer 5 cm) eraan, twee keer knippen en dan goede kanten op elkaar stikken met kam, lel, snavel en staart ertussen. Dan de binnenkant twee keer knippen en stikken (goede kanten op elkaar). Dan het geheel in elkaar doen, met fleece ertussen (in mijn geval dan ... bij gebrek aan fiberfill). En dan onderlangs dichtstikken en afwerken met een biaisje. Die laatse stap kan wellicht ook in één keer. De staart en lel zijn tijdens de uithaalsessies gesneuveld ...

zondag 24 oktober 2010

een trui voor haarzelf


Een hele tijd geleden, hartje zomer, kocht ik een coupon op de Almelose markt. Een ijsblauwe bouclee denk ik. Nou, ijsblauw weet ik wel zeker maar de stofsoort niet. Gisterenmiddag maakte ik daarvan deze trui. Het is een model uit een oude Knipmode, ik denk herfst 2008. Ik zal het nog eens nakijken.

Edit: het is de knipmode van januari 2007 (nr 1)

Hij zit in ieder geval heerlijk. Eigenlijk is dit de proefversie. Ik had een andere stof ik gedacht, eentje die ik op het stoffenspektakel kocht, maar daar durfde ik nog niet in de knippen. Voor 2 euro wilde ik met de coupon wel een poging wagen. Helemaal met de lockmachine in elkaar gezet, anderhalf uur werk met knippen en tekenen van het patroon. Ja, Effie wordt nog eens snel
Verder is het hier herfstvakantie, dus wordt er gebouwd en geknutseld en geeft Effie tijdens de fotosessie complimenten aan boevemans die heerlijk aan het schrijven is: "Bijna komt Sint"en "noovembr". Zo leuk om dat mee te maken, je eigen kind dat leert schrijven!

dinsdag 19 oktober 2010

een jasje en tuniekje met applicatie






Het machientje draait ... maar niet op volle toeren ...
Een tijdje geleden begon ik al aan het jasje maar ik zag op tegen de knopen. Voor mijn verjaardag kreeg ik een apparaatje voor drukknopen, Kam snaps. Het werkt super, wel even oefenen, en de snaps zijn er in allerlei leuke kleuren. Nu de zomen nog. Ik had het jasje bedacht als tussenseizoenjas maar daar is hij toch echt niet warm genoeg voor. Ach, volgens jaar zomer kan ik er vast iemand een plezier mee doen ;-). In of op de achterkant zit een stolplooi. Het is een mooi, klassiek patroon. Ik vond het op Etsy.
Het tuniekje is patroon van Farbenmix, de Amelie. Het zit zo in elkaar. Ik had van de schoonmoeder van een vriendin een hele doos met lapjes gekregen en daar zat deze vaalachtige blauwe jersey in. De applicatie is van Anna Maria Horner. De dametjes zijn dol op honden. De halsboord lijkt erg bobbelig en wijd maar bij het dragen zie je daar niks van gelukkig ... De dame voor wie hij bedoeld was, wilde hem niet aan: "Ik houd niet van honden met bloemetjes". Gelukkig had zuslief wel interesse, een van de voordelen van een tweeling!

zondag 17 oktober 2010

een zeefdruk op een tshirt

Laatst drukte ik al deze vis, naar een tekening van boevemans. Gisteren was het dan zover. De eeerste keer zeefdrukken op textiel! Tijdens mij zaterdagochtend grafiekcursus ging ik aan de slag. De zeef was al voorbereid, ik hoefde alleen nog af te drukken. Dus keus maken uit de textielverf, mengen, verharder erbij en aan de slag. Eerst een proefdrukje op papier. Ook dat ging goed. De eerste proefdruk op shirt ging niet helemaal goed. Ik had het tshirt op karton gespannen maar de ribbels van het karton bleven in het shirt staan. Iets nieuws bedenken dus. Stuk hout met daarop papier, tijdelijke plakspray op alles om het goed straks te krijgen en drukken maar. Tadaaaaaaaaaaa, dat ging al een stuk beter. De volgende keer nog iets netter werken, nu hebben de twee shirts een paar vlekjes, vingerafdrukken. Eentje drukte ik op verzoek van Oontje. Oontje, je hebt er dus gratis een vingerafdruk van Effie maakt bij ;-)
Boevemans droeg zijn shirtje gisteren al met gepaste trots

zaterdag 16 oktober 2010

brievenbusgeluk

Dit vond ik gisteren op de deurmat. Een klein lichtpuntje nadat ik en 22 collega's te horen kregen dat we zijn ontslagen vanwege het faillissement van het bedrijf. Maar de stofjes zijn superleuk!
Edit: de lap swap was georganiseerd door Dutch Apple, waarvoor veel dank! Wat een werk moet dat zijn geweest! Ik kreeg een lapje van Supersuus (met houtprint), van Kris (de roze tricot), van Daniëlle (een heerlijke flanel met blauwe appeltjes en een anoniem lapje. Bedankt dames!

vrijdag 15 oktober 2010

illustraties

Nog steeds is het Kinderboekenweek. Dit jaar staan de illustraties in de picture. Ik ben, zoals gezegd, een groot liefhebber van Charlotte Dematons. Boevemans en ik namen een exemplaar mee van het boekje "de fiets" naar het Kinderboekenspektakel en kregen een speciale (hand)tekening erin!


Verder houd ik erg, en met mij vele anderen, van de illustraties van Alain Grée.


Maar deze tekeningen van A. Holl vind ik ook prachtig!


Morgen weer grafiekcursus en dan kan ik zelf weer aan de slag met mijn eigen tekeningen!

maandag 11 oktober 2010

capes met inhoud en meer


Laatst maakte ik twee capes. Er waren allerlei mensen die ook graag een fotootje zagen met mijn twee meisjes erin. Tja, dat is geen gemakkelijke opgave. Ze houden al niet erg van poseren en zie er dan maar eens twee meisjes tegelijk zover te krijgen. En als je ze dan zover hebt: is het licht dan goed, staan ze er allebei een beetje leuk op??? Gelukkig had een van de twee vandaag de cape aan en kon ik een rondje schieten. Maar dus wel met Vinex als achtergrond ...

En vandaag ben ik jarig, 38 alweer. We vierden het twee weken geleden al uitgebreid en ik ben toen al enorm verwend met stofjes, bandjes, lintjes en knoopjes.

Gisteren was ik trouwens met boevemans op het Deventer Kinderboekenspektakel en hadden we een geweldig leuke work shop van Wouter van Reek, de maker / illustrator van Keepvogel. Een plaatje van de opbrengt van deze workshop, een ontwerp voor een speciale vlierbessenpannenkoekenmachine, is hier te zien. Hieronder zie je en deel van boevemans ontwerp!

Ook hebben we het boek van de nachtpannenkoeken voor hem laten signeren en hebben we ook een  handtekening, of eigenlijk een tekening van een andere favoriete illustrator van mij en en de kinderen: Charlotte Dematons. Dus dat was een geslaagde middag!

vrijdag 8 oktober 2010

twee capes

De afgelopen twee avonden maakte ik twee capes voor de dames. Het patroon komt uit de Ottobre (2008/6). Het model is bedoeld in gekookte wol. Ik maakte ze van fleece met katoen aan de binnenkant en een satijnen striklint. Ze staan erg leuk en zijn heel geschikt voor dit heerlijke herfstweer. Foto volgt als de dames daar zin in hebben ...

dinsdag 5 oktober 2010

nog een recycle jurkje


Het voorpand en de mouwen waren al klaar maar het achterpand ontbrak nog. Op het stoffenspektakel vond ik een mooie grijzen tricot die er goed bij pastte. Ik heb voor het eerst een rolzoom gemaakt met de locker. In de mouwtjes deed ik elastiek. Hij is goedgekeurd en gelijk aangetrokken! Stoer genoeg dus.

zondag 3 oktober 2010

Stoffenbuit

Vandaag was het Stoffenspektakel in Deventer. Ik was vooral op zoek naar tricot en lockgaren en hier kwam ik mee thuis (en met tien klossen lockgaren maar die staat niet op de foto). Ik had graag wat meer ingeslagen maar de kindertricot is allemaal erg veel roze en paars en daar houden mijn dametjes echt niet van ... De felgekleurde lap is voor mijzelf, voor een rokje misschien.

zaterdag 2 oktober 2010

een zeefdruk

Vandaag het voorbereidende werk en de proefdruk. Over twee weken op een tshirtje!

vrijdag 1 oktober 2010

een herfstbroekje met bijpassende tas



Het wordt al echt wat kouder en de dames zijn aardig gegroeid de laatste tijd, dus tijd voor nieuwe broekjes. Ja, broekjes inderdaad want ze dragen niet graag jurkjes of rokjes in tegenstelling tot andere driejarige meisjes. Laatst maakte ik er al eentje naar dit model. Het is een model van een zomerbroekje uit de knippie van 2007. Heel simpel, met elastiek in de taille, geen zakken, geen rits en dus zo klaar. Ik maakte er een bijpassend tasje bij, met handvatten van satijnband, om de feestvreugde te vergroten.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails