donderdag 30 september 2010

reclame voor een give away

Eergisteren zat er een hele leuke verrassing bij de post die ik won bij Fieve. Ik kreeg niet één maar twee armbandjes. Want Fieve vond dat het niet kon: één armbandje voor twee meisjes. Lief hè! Ze zijn dankbaar in ontvangst genomen door de boevemeisjes. Er zat ook nog een mooi kaartje bij een een gelukspoppetje die ik in de auto wil hangen! De foto is niet geweldig maar heb de laatste dagen gewerkt en dan zit een daglichtfoto er niet in.

En ik wil even reclame maken voor de give away van Bloem. Bloem, mede-meerling-mama, was het die mij wees op de blogs van bijvoorbeeld Mme ZsaZsa en meisjesmama. Je kunt bij haar een leuke omkeerbare tas winnen, dus waag de gok!

Zo, en nu ga ik eens verder aan een broekje voor de eerstgeboren boevemeis. Gewoon simpel modelletje met elastiek in de taille maar ze vinden ze heerlijk zitten!

dinsdag 28 september 2010

een retro opbergmand




Laatst kocht ik op marktplaats een stuk retro rolgordijn met het idee om er een opbergmand van te maken. Ik kocht er tafelzeil bij om de binnenkant mee te bekleden. Gisteren had ik eindelijk tijd om aan de slag te gaan. Het stikken viel me niet mee, vooral het tafelzeil gleed steeds weg waardoor het stiksel niet helemaal regelmatig is. Ik vouwde de rand naar buiten en zette die vast met een grote knoop.
Het is best een grote mand wat het stikken er ook niet gemakkelijker op maakte. Toch ben ik er heel blij mee. Hij is ongeveer 40 cm hoog, 24 cm diep en ongeveer 30 cm breed. Dus er kan heel wat klein speelgoed in!

zondag 26 september 2010

even niks maar de kinderen compenseren dat volop

Is het jullie al eens opgevallen dat je de titel van mijn blog en de titels van de blogjes kan doorlezen? Zoals vandaag: Effie maakt (titel blog) niks maar de kinderen compenseren dat volop (titel blogje) ...

Gisteren hadden we een straatfeest. Het was heel gezellig, er was heerlijk eten en een hele leuke schilderactiviteit voor de kinderen. Ze mochten op grote kartonnen panelen van 1 bij 1,5 meter een schildering maken. Hier twee van de schilderwerken. Mijn middelste maakte haar schilderwerk samen met een buurmeisje. We onderhandelen nog over de boedelscheiding ...


Dit onderste schilderwerk staat even geparkeerd op de kamer van de boevemeisjes. Tussen de bedjes in, wat een vrolijk gezicht.

zaterdag 25 september 2010

een kleurrijke chocoladetaart

Vandaag hebben we een straatfeest. Voor de high tea maakte ik een chocoladetaart. Het recept komt van hier. Alleen ik liet de pecannoten weg en deed er lekkere en kleurige strooisels over. Voila een kinderchocoladetaart.

dinsdag 21 september 2010

een verjaardagsslinger

Omdat boevemans vandaag mocht trakteren op school maakte ik een kleine verjaardagsslinger voor in de klas. Hij hing, toen we net even gingen kijken, al te pronken onder het digibord. Het is een kadootje aan de klas, voor alle jarigen van dit schooljaar.
Hij bedacht gisterenmiddag pas wat hij wilde trakteren: cakejes. Gelukkig herinnerde ik me een goede tip van Mamamia daarvoor. Dus heb ik gisterenavond nog  snel 24 cakejes gebakken, in de witte chocolade gedoopt, letterstrooisel eroverheen (het is tenslotte groep drie), vlaggetjes erin en klaar! Oeps, spekjes vergeten ...

zondag 19 september 2010

Boevemans 6 jaar


Zes jaar alweer mijn lieve, kleine en ook grote boevemans! En hij is zoooooo blij vandaag. Niet alleen vanwege de kadootjes maar vooral ook omdat we vandaag niks doen, geen bezoek ... helemaal niks. Want hij wil eerst zijn kinderfeestje vieren en dat doen we woensdag. Pas daarna vieren we zijn verjaardag en die van mij erbij. Delen we samen de smart van in het middelpunt van de belangstelling staan ...

Ik maakte nog een drakencape naar de tutorial van meisjesmama voor hem en een verjaardagsshirt met het cijfer 6 erop. En natuurlijk een heerlijke chocoladetaart. Voor mij geen ingewikkelde marsepeinen feesttaarten ... maar gewoon een taart met kaarsjes en een playmobilpoppetje. Want dat smaakt mijn boevemans het best!


maandag 13 september 2010

een tweede jurkje van oude tshirts

Tja, want ik heb twee stoere dochters. Dus van deze jurk moest nog een tweede komen.Voor mijn jongste dochter, op verzoek, een blauwe versie. Gelukkig kon ik daaraan voldoen want haar papa had net zijn kledingkast uitgezocht en een stapeltje tshirts aan mijn tricotvoorraad toegevoegd. Deze keer heb ik zelf een print erop gemaakt met textielverf. Hij viel erg in de smaak. Mijn dametjes dragen niet graag jurken maar deze lange truien wilden ze wel aan.


Nu snel voor hun broer aan de slag. Ik moet nog zes roversmantels maken!

zaterdag 11 september 2010

4 things tagged


Ik ben getikt door Sabien van Bientjes Blog. Ik, mag aan de hand van 4-dingen-tags, iets over mezelf te vertellen. Daar komt ie dan!

4 dingen in je (hand)tas
Ik heb pas sinds kort een handtas, daarvoor propte ik gewoon mij portemonnee in mijn jaszak. Maar sinds ik mijn geweldige omkeerbare tas heb …
Daar zit nu in (even spieken):
• mijn portemonnee (laatst tweedehands gekocht voor 1,50 euro van okergeel leer!)
• mij mobieltje
• een opschrijfboekje uit een Franse supermarkt
• een klein blikje vaseline voor mijn lippen

4 dingen in je bureau lade
Nou, dat wordt een hele saaie opsomming, want ik heb daar geen persoonlijke spulletjes op mijn werk. Alleen een klein grafisch werkje van mezelf in de vensterbank. Wel wat houdbare en eetbare dingen. Hier dan:
• een stapeltje opschrijfboekjes. Ik kan hele degelijke exemplaren krijgen op mijn werk maar ik haal zelf altijd een leuke felgekleurde bij de hema
• de oplader van mijn blackberry
• een pak volkoren ontbijtkoek (gesneden!)
• pakje bamisoep

4 favoriete dingen in je slaapkamer
Onze slaapkamer is nog behoorlijk saai. Er staan een tweepersoonbed in, een grote kledingkast, een extra eenpersoonsbed (voor als het in ons bed te druk wordt, zie verder) en een secretaire die nu eindelijk eens naar de kringloop moet. Verder geen dingen aan de muur en de luxaflex van de vorige bewoners.
• Mijn bed
• Man en kinderen (de twee jongsten komen gedurende de nacht lekker bij ons in bed. En boevemans slaapt regelmatig in het eenpersoonsbed)
• Een heerlijke retro, groene stoel van de kringloop
• En kapstok met spiegel met in een gleufje de geboortekaartjes van mijn 3 kinderen (ook mijn twee jongsten hadden een eigen kaartje)

4 dingen die je altijd al hebt willen doen (maar nog niet heb gedaan)
Pfff, ook al zo moeilijk. Ik ben eigenlijk een heel nuchter mens zonder grote dromen of wensen. Maar goed, toch een klein rijtje …
• Naar Ghana gaan met de kinderen (we zijn samen al geweest)
• naailessen volgen
• een kinderboek schrijven en illustreren (keep on dreaming)
• Een hele lange treinreis maken (door China bijvoorbeeld)

4 dingen die je op dit moment heel erg leuk vind
• Mijn kinderen! En nu in het bijzonder letters schrijven en leren lezen met boevemans (zie foto) en lekker ravotten en  fietsen met mijn twee dametjes
• Naaien
• kringloopwinkelen (is dat een woord?)

4 dingen die je niet van mij weet
• Ik ben maar heel klein, 1.60 meter
• Ik heb Afrikanistiek gestudeerd
• Ik heel slecht tegen verschillende geluiden kan, ik luister dus bijna nooit naar muziek (want er zijn altijd ook kinderstemmetjes). Behalve als ik alleen in de auto zit. En dan vaak de filmmuziek van Once.
• Ik pas sinds anderhalf een rijbewijs heb. Maar ik blijf in hart en nieren een fietser!

4 liedjes die ik niet uit mijn hoofd kan krijgen
• Ik heb geen liedjes in mijn hoofd. We beelden, ideeën maar bijna nooit muziek. Als ik er dan toch eentje mag noemen: falling Slowly uit de film Once.

En ik ga ook een tik uitdelen aan een hele leuke nieuwkomer in de blogwereld die mijn nota bene introduceerde in de blogwereld: Bloem.

vrijdag 10 september 2010

een jurkje van oude tshirts

Gisteren met eerste echte project gedaan met mijn nieuwe lockmachine. En ik vind em goed geslaagd. Sinds ik aan het bloggen ben geslagen ben ik een groot fan van de Sienna dress van Lil Blue Boo. Ze zijn gemaakt uit oude tshirts (en ik ben een consuminderaar), de zijn comfortabel (want van tricot) en door de verschillende prints ook lekker stoer. Ik kijk regelmatig in de 1 euro bak bij de Kringloop en soms ligt daar een leuk shirt tussen. Zoals de paarse met zonnebril (met de tekst, nu gesneuveld: don't mess with my sunglasses). En nu is dat shirt samen met een effen grijs shirt uit die bak dus een jurkje geworden. Tadaaaaaaaa ...

Edit: Update met jurkje op bewegend model

donderdag 9 september 2010

Boevemans maakt ... een voetbalveld

Boevemans is helemaal gek van de voetbalgogo's, die je een tijdje geleden bij de C1000 kreeg. Er zijn dagen geweest dat hij ze overal mee naartoe sleepte. En werden wedstrijden gespeeld en ze bevolkten zijn piratenschip. En ik maakte er een mooi zakje voor zodat hij ze kon meenemen. Een van mijn collega meerlingmama's, Cizzel, had er nog een paar liggen en die kwamen vandaag per post aan in een mooie versierde envelop. Boevemans was helemaal verguld toen hij zag wat erin zat en tekende gelijk een voetbalveld om ermee te spelen. Zien jullie de mooie goaltjes en de middencirkel. Zijn zusjes mochten niet in de buurt komen ...

dinsdag 7 september 2010

woordeloze woensdag

Het regent, het regent ....

Dus blijven we lekker een dagje binnen. En bakken we koekjes in pyjama (de meisjes toch). Rijgen we gekleurde kettingen. En maken we foto's bij daglicht van een pas gefabriceerd broekje.

Met een labeltje,  niet van de maker maar van de drager.

zondag 5 september 2010

Prutsen

Dat ben ik aan het doen ... prutsen. Zaterdag had ik weer mijn eerste grafiekles van dit seizoen. Natuurlijk ging er veel tijd op aan kletsen met iedereen die ik al maanden niet had gezien. Tussendoor heb ik wat zitten tekenen om een ontwerp te maken voor een Gocco print. Dit is de oogst tot nu toe. Boevemeis L was niet erg enthousiast. Toen ze me kwam ophalen, vroeg ze of ik kunst had gemaakt. Toen ik haar liet zien wat ik had getekend, zei ze: Mama, dat is geen kunst. En gelijk heeft het kind. Maar ik teken (en gum) vrolijk verder ... Ik heb maar 10 x15 cm ter beschikking voor het ontwerp. Maar dat is niet zo erg, ik werk graag klein.


Verder probeer ik mijn nieuwe naaimachine uit en heb ik gisteren mijn nieuwe lockmachine ingeregen (dat ging ook nog niet vanzelf) en ben ik ze beide aan het uitproberen. Het gaat heerlijk hoor maar ik kan nog niks laten zien.

vrijdag 3 september 2010

Uitslag give away

Zoals beloofd ...

Maar oh, wat had ik een drukke en leuke dag vandaag. Mijn nieuwe naaimachine opgehaald (en gratis lockmachine) opgehaald. Boevemans van school opgehaald, met de boevemeisjes naar het ziekenhuis voor buisjescontrole en daarna weer naar zwemles met boevemans en toen ..... mijn nieuwe Bernina proberen. Wat een geweldige machine. Alles wat me voorheen bloed, zweet en tranen kostte, lijkt bijna vanzelf te gaan. Ook tricot, joehoe. En manlief kwam kijken of het allemaal wel lukte, want hij hoorde niks. Nee, deze Bernina is ook nog eens muisstil. En mooie siersteken erop. Helemaal blij dus. Maar daar komen jullie niet voor natuurlijk ...
Dan nu echt de uitslag van de give away. De keycord, met holly hobbielapje en setje knopen gaan naar Adriana. Gefeliciteerd! De troostprijs (twee gehaakte bloemen) gaan naar Marion!
Dames veel plezier ermee en mail me even jullie adressen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails